måndag 31 maj 2010

Dagens outfit




Skjorta: Brothers. Byxor: Malmströms. Livrem: Brothers. Skor: Komsta skor (österlen)

onsdag 26 maj 2010

berlinerluft

Hej. Så är jag återr hemma från Berlin, fantastisk stad med många intresssanta utflyktsmål. Vädret var dåligt första dagen men tog sig efterhand och slutade i nästan sommar, berlinarna är trevliga människor, väldigt hjälpsamma. Vi bodde på ett trevligt hotell -pension Funk som låg i centrum, gamla fina rum med modern komfort, en fantasisk frukost på stärkta vita nya dukar varje dag, Kan rekommenderas , inte särskilt dyrt. vi hann med en hel del av stadens sevärdheter på det hela en mycket lyckad lillsemester.

Hemma igen med läsning av tidningarnas nyheter, många sorgliga saker hade hänt, t. ex den pojken som blev rånad och nerslagen nerslagen. Hans kamrater ringde 112 och efter 10 minuter kom en ambulans , som inte tog med sig killen. De närmast hånade och bagatelliserade det hela. Men mamman hämtade honom in till akuten där det konstaterades att han en liten hjärnblödning och div. andra skador. Hon anmälde det hela och det för efterräkningar för den personal som misssköte det hela, hoppas det blir kännbart. Vidare läste jag om en blind 90-åring ,änkling . finne som kom hit på 60-talet och varit med om att arbeta upp vår s.k välfärd. Han hade nu tappat den svenska han lärt sig och ville nu komma på ett vårdhem där dom kunde finska, men blev nekad detta, Vart är vi på väg i Sverige?. Detta är endast ett par exempel vad som händer i vårt rika land. Det är skamligt att äldre och sjuka behandlas på detta sätt.Kommentera gärna

vi hörs Stigge

söndag 16 maj 2010

monsunregn?

Hej. Så har monsunregnet kommit till oss. Igår regnade det hela dagen och även dagen innan, men det är kalla monsunregn. Det har lovats bättre väder ganska länge nu.I Norrland är det 25 grader varmt ,snacka om omvända världen.

Så till en annan sak. Jag cyklar ganska mycket, men utsätts ofta för urdåliga bilister, dom verkar inte ha någon respekt för oss men det sägs ju att Malmö-bilister tillhör dom sämsta i Sverige. Här några ex. på hur det kan gå till: Vid överfart på grönt ljus kom en bilist och snedda rakt över framför mig, helt lagvidrigt. Vid en annan överfart stannade en bilist och skulle släppa över mig, men i den andra filen kom en bilist i god fart, stannade inte, som tur var stannade jag. DEt kan noteras att denna bilist satt med sin kära mobil i örat. Nu finns det ju också många cyklister som inte har vett i skallen. Det var lite allmänt gnäll, men ibland får man avreagera sig. Nu till något trevligt, i morgon åker vi med nattåg till Berlin några dagar, skall bli jättetrevligt.

Vi hörs snart igen . Hälsningar Stigge

lördag 8 maj 2010

islossning eller?

Hej. Nu är det dags trodde vi, att hänga in vinterkläderna för gott, men ack vad vi bedrog oss. Det pratas ju mycket om att jorden blir varmare, men tydligen har detta inte nått fram till våra breddgrader. Idag är det svinkallt så långkalsongerna åker på igen.. I övrigt är partierna igång med sina löften och budgetar m.m. De rödgröna lovar höjd skatt, högre bensinpriser m.m., inte konstigt att de tappade i sista mätningen, men alliansen har också många svagheter, så jag tror att valet blir mycket jämt.

Idag avgörs många fotbollsmäserskap, det skall bli intressant om Zlatan får börja spela i kväll, jag tror han avgör med en klackspark. här hemma möter vårt MFF Åtvidaberg, bör bli en säker seger. Sist missade de en straff och tappade 2 p0äng, inte bra.
vi hörs snart igen, då med segerjubel

Stigge

tisdag 4 maj 2010

valflläsk

Hej. Så är det igång igen, vallöftena från alla de politiska partierna. Den ena överglänser den andra stup i ett. Det är svårt att välja sida i år för alla är ganska lika med sina olika löften. Vad tycker ni?. Kommentera gärna. Diskussionen om monarkin vara eller icke vara sysselsätter ju media ganska ofta. Det har t.om. kommit ut en bok i ämnet..

Fotbollssäsongen är ju också igång i Sverige med stora framgångar för vårt älskade MFF, hoppas det håller framöver.
I Spanien har visst Zlatan råkat i onåd hos den eldfängda spanska pupliken, men jag tror snart han ger svar på tal. Hoppas vi alla Zlatan fans.

vi hörs snart igen Stigge