onsdag 29 juni 2011

UPP TILL KAMP!!

Hej. Nu är de inte i himmelen, trots att de är himmelsblå. Det går lite knackigt just nu, mycket skador, spelare som är lite loja och verkar inte göra sitt bästa. Nej, nu gäller det stå upp till kamp och vara på bettet, jag tänker inte på kamphundar nu. Vi är många som gillar " di blåe",visa nu vad ni kan.

Vi håller tummarna. hälsningar Stigge.

PS. Den nye tränaren är säkert OK, han får ha lite tid på sig, men jag tycker att det är lite konstigt att man tar en ur-AIK-are som tränare. Vad tycker ni?

måndag 27 juni 2011

Cykelbana över bron,

Hej. Nu har jag en fin lösning för transport över Öresundsbron utan både bil och tåg och det blir billigare. Bygg en cykelbana, fäst vid sidan av bron med vind och regnskydd, i teknikens värld borde det inte vara så svårt. Här kan vi svenskar och danskar få en bra chans att lära känna varandra. Lägg gärna ett litet näringsställe i mitten av bron, då blir det extra trevligt. För grannsämjan skull kanske vi måste ha en extra tullstation på den danska sidan.
Så börja träna redan nu så ni är beredda, när allt är klart. Exempelvis kan ni börja med att cykla Malmö-Helsingborg-Helsingör, det blir en bra konditionsträning och ni lär känna danskarna bättre.

Folkhälsan blir också en vinnare, kom gärna med förslag, även från de styrande.

hälsningar Stigge.
PS. Turen blir även perfekt för cykeltaxi, som får ett uppsving DS

fredag 24 juni 2011

GLAD MIDSOMMAR

Hej. Så är det tid med traditionella danser i sommarnatten, god mat m.m. Jag hoppas att vädret blir hyggligt, här i Malmö är det halvmulet och ganska svalt, men det blir säkert bättre, jag är obotlig optimist. Jag önskar också de SAAB-anställda att deras löner blir utbetalda snarast så de får lite lugn och ro och kan fira denna dag.

Allt väl önskar jag er alla, hälsningar Stigge

PS. Jag är ju normalt en stor optimist, men är tveksam till om detta SAAB-otaget får ett lyckligt slut. DS

torsdag 23 juni 2011

Tågen slutar gå över Öresund?

Hej. Så har vi kommit dit, danskarnas DSB First blir DSB Last. De är besvärliga att komma överens med, de danska myndigheterna. De vägrar nu i dessa besvärliga tågtider att låta sina tåg över Öresund gå ända till Malmö utan stannar i Kastrup. Det är märkligt att det skall vara så svårt för dem att samarbeta för regionens bästa.
Nej nu dammar vi av flygbåtarna och kör vårt eget race, det skall bli trevligt att ta en öl eller gammeldansk, köpa Toblerone och Ragusa till vettiga priser. De som vill kan fortfarande åka bil över på bron, men jag tror min ide`blir mycket populär.
Väl mött på båtterminalen,
glad midsommar önskar Stigge

tisdag 21 juni 2011

DAGENS outfit special.


Hej alla solträngtande sommarfirare. Det har ju varit lite si och så med solen den sista tiden, men det gäller att vara förberedd när den väl dyker upp. Jag har laddat för en riktigt het midsommar. Badrock från La Redute (fransk postorderfirma), badtofflor från Scholl, solbrillor från Åhlens och, sist men inte minst viktigt, solkräm från Apoteket solfaktor 38. Nu är jag beredd! Hur är det mer er?
Soliga hälsningar från Stigge

Lathund och vildbuse

                                           Nyvaken efter eftermiddagsluren...
                                          ... men det är skönt att somna om igen
                                           Bobi busar med en annan hund
                                           Men när det är dags så vill han inte gå hem...

Hej. Här är BOBI, som nu har blivit 12 veckor gammal. Ni har ju tidigare stiftat bekantskap med honom, när han var lite mindre. Nu har han blivit en stor baby, lite lat men även busig, pigg på att träffa andra hundar. Njut av bilderna, nog är han en söt och trevlig liten hund.

Hälsningar- Vov-vov Stigge och BOBI

.

söndag 19 juni 2011

Det går ett SUS över Malmö


Hej. Det är ju en del turbulens på SUS, universitetssjukhuset i Malmö. Läkare säger upp sig och personalen går på knäna. Sjukhusdirektören ursäktar sig med att han inte förstår svenska perfekt, därav missförstånden.( Han är dansk)?Nu skall det sparas och vissa avdelningar kan läggas ner. Märkligt, när Malmös befolkning ökar en hel del varje år.
Den nybyggda akuten klarar inte sina uppgifter, då besöken ökar rekordartat.
Som lekman funderar man var felen ligger, jag tror för min del att organisationen sköts mycket dåligt, för många chefer skall bestämma. Varför inte skapa en egen akutmottagning för skottskadade och knivskurna, de tar ju mycket tid från den normala akuten.
Detta är mina åsikter som jag funderat en del över. Jag tror också att det behövs krafttag inom friskvården, då vinner man mycket.

Det var mycket klagande, men ibland måste man lufta sina känslor för vad som är fel.

Ok gott folk, försök hålla er så friska som möjligt, själv gör jag allt vad jag kan.
Hälsningar Stigge

PS Jag tror inte det är pengabrist, utan organisationsbrist DS

lördag 18 juni 2011

Allla var svarta


Hej. Mycket har skrivits om svarta taxiresor den senaste tiden. Det har ju varit ett stort bekymmer för de seriösa bolagen, men detta är ingen ny företeelse för förr i tiden var alla taxibilar svarta.
Då åkte alla svart och ingen sa något om det.
Hälsningar Stigge,som trots allt ser det ljusa i tillvaron.

PS. Fick en hälsning genom min assistent från Inga som läser min blogg varje dag, jag tackar för hälsningen och tycker det är roligt att du tycker om den. DS

torsdag 16 juni 2011

Avslutningar



Hej. Så är studenternas fest över för den här gången. Larmat har dom och en del har klagat, men jag tycker att de får väl leva ut sin glädje några dagar innan livet efter skolan pockar på med allt vad det innebär, jobb, fortsatta studier m.m.
Den vanliga s.k. folkskolan slutar också nu, jag var på en avslutningsföreställning på Johannesskolan i Malmö där 6-klassare framförde ROMEO och JULIA i en sk. österländsk tappning. Det var verkligen underhållande och eleverna och deras lärare Maria hade gjort ett fantastiskt arbete.
Några som också går på lång sommarledighet är våra "kära riksdagsledamöter". De avslutar nu riksdagsarbetet med att stå och skälla på varandra. Det de har beslutat om den senaste tiden är lönerna till avdankade riksdagsledamöter som har fet lön fram till pensionsåldern utan att göra ett dugg. Lite skrämmande tycker jag, det spär på politikerföraktet. Men de resonerar väl som så:" Man skall inte såga av den gren man sitter på". Så blev det lite politik på slutet.
Hälsningar Stigge

tisdag 14 juni 2011

TV-humor i SVT-play

Hej. Om du vill ha roligt när du vill , bör du titta på SVT-play SOS AMBULANS, sanslöst roligt där man skojar med ambulansutryckningar. Föraren och medföljande sköterska är obetalbara och man skrattar fort de öppnar munnen.
Serien har redan gått 2 säsonger och en tredje håller just på att klippas färdigt. Allt finns på SVT-play, även de 2 första.
Den produceras av MINT AB, ett Malmöbaserat produktionsbolag som har vuxit och har många järn i elden, filminspelningar, TV-serier m.m.. Bl.a har de producerat CIRKUS IMAGO,som går på SVT ,barnkanalen på fredag kväll. 18.30. Nu för andra säsongen.
Här finns allt för både stora och små. Kika in på den här länken. Mycket nöje
hälsningar Stigge

måndag 13 juni 2011

Svart eller vitt ?

Hej. Svarta pengar har ju använts på många olika sätt under många år. Läste häromdagen i SDS hur samvetslösa arbetsgivare utnyttjar de papperslösa flyktingarna med svältlöner, detta är det värsta.
I övrigt betalas många tjänster svart, vi har väl alla lite till mans betalat något vid sidan om. Detta har väl blivit betydligt bättre, när det nu finns både RUT och ROT-avdrag, det blir billigare än den svarta varianten. För många år sedan under krigsåren fanns den s.k. svarta börsen,där man kunde köpa ransonerade varor till ockerpriser, det var många som blev rika på detta , så nog har det funnits skumma affärer alltid, mer eller mindre.
Förr i tiden eldades mycket med kol och det var då jag för första gången kom i kontakt med svarta pengar. Min mor handlade av en kolhandlare som var ganska svart över det hela. När hon betalade och fick pengar tillbaka sa hon: Det var hemskt vad pengarna var svarta!

Hälsningar Stigge

lördag 11 juni 2011

Härliga bad


Hej. Äntligen ett sommardopp med skaplig temperatur. Idag tog vi en cykeltur ut till vår härliga långa Ribersborgsstrand, brygga 8, där vi har badat många gånger och fått många bekanta genom åren. Vi är verkligen priviligerade här i Malmö med alla dess badmöjligheter. Scaniabadet i Västra Hamnen är ett fint alternativ, det är bara att välja. Passa på och njut i det sköna sommarväder vi nu har hos oss.
Vattentemperaturen var idag på morgonen c:a 17-18 grader, inte illa
hälsningar Stigge.

torsdag 9 juni 2011

... och den ljusnande framtid är vår





Hej. Så var äntligen dagen inne då ASTRID gick ut som student, mitt barnbarn tillika min assistent. Hon har betytt mycket för oss och är värd all uppmärksamhet denna dag. Det blev ett hejdundrande kalas på Blå båten med nära och kära vänner som kom från alla möjliga håll. Amerika, Baskemöllla, Ystad m.fl. orter. Där var skådisar, filmfolk, musiker, bl.a framförde hennes kusin Frej en nyskriven sång till henne, mycket populärt. Vidare journalister, programledare m. flera. Ja det var verkligen en höjdarefest, på sista bilden ser ni undertecknad med programledare Stefanie på Radio Malmöhus.
Lycka till Astrid önskar vi alla ,
hälsningar Stigge

tisdag 7 juni 2011

Spårvagnar i Malmö ?


Hej. Ja, det hade inte varit så dumt med spårvagnar här i Malmö. Vi lade ju ner alla linjer för många år sedan. Sist försvann linje 4, som gick från Sibbarp-Limhamn in till Gustav Adolfs torg. Det var synd.
För några år sedan startade de styrande en s.k. Museumspårvagnslinje som går genom Slottsparken ¨Kungsparken till Malmö Museum. Den går från maj till oktober lördag-söndag och vad jag kan se är den inte särskilt överfull med passagerare. För att få turister  skulle den naturligtvis ha startat från Gustav Adolfs torg, men så långt tänkte de inte.
Den sköts av frivilliga krafter, så några större kostnader är det väl inte.

Den gamla spårvagnen är vacker och jag minns i min ungdom att på vintrarna hade spårvagnsföraren jättestora halmskor på sig, vagnarna var ju ganska öppna.

I dagens diskussioner går ju tankarna att det skall utvecklas nya spårvagnslinjer. Hoppas kan vi alltid göra.  
hälsningar Stigge

        

måndag 6 juni 2011

Dagens outfit special.

Hej. Nu är det varmt härnere i Skåne. Det gäller att klä sig förståndigt.
Sandaler, Kronprinsens skor, 150:-, 15 år gamla, Shorts, Åhlens 125:-,20 år gamla, Badrock, H & M, 100:-, 15 år gammal, Lätt T-shirt, Puma, sponsor,ny, Keeps New York film Academy, gåva. Solstol Jydsk bedlager, 99:-, 2år gammal.


Själv är jag och badar, men skall sedan njuta i min solstol.


Hälsningar Stigge

lördag 4 juni 2011

LITEN TUVA FÄLLER OFTA.......

Hej.  Inte i detta fallet fäller tuvan nåt stort lass, utan istället hjälper till för att hjälpa ett amatörlag på fötter. Jag läste idag en fantastisk historia om en auktionssajt, där en budgivare har lagt ett bud på 1.4 miljoner kr. för en tuva från Blackburns hemmaarena där Wayne Rooney säkrade Manchester Uniteds 19:e liga seger genom en straff. Gräsmattan skall grävas upp och en supporter fick rätt att gräva upp straffpunkten och sälja  den för att hjälpa amatörlaget King Edward FC !!
källa Sydsvenskan TT idag 4 juni.
Snacka om fotbollsfantaster, speciellt han som köper tuvan för 1,4 miljoner kr. !!!!
I övrigt grattis till Sverige som slog Moldavien med 4-1. Bra gjort.

hälsningar Stigge

onsdag 1 juni 2011

GRUNDKURS I EKONOMI DEL 2, endast för vår kung



Hej. Här kommer några råd till vår monark hur han skall få apanaget att räcka till.

1. Gå inte för ofta på s.k. nattklubbar
2. Halvera Maddes champagnekonto
3. Till nästa älgjakt byt till lösa patroner, de är billiga och det är ändå naturupplevelsen som räknas
4. Byt den dyra utlandssemestern mot en vandringstur i trakterna av Ockelbo
5. Köp inte fler böcker, om du ändå bara skall "vända blad" räcker det med en och samma bok.
6. Köp inte fler bilar ex. Ferrari.

Så klarar du med råge ekonomin.

Hälsningar Stigge