fredag 30 september 2011

Ta chansen och gissa

Hej. Ännu har ni chansen att gissa hur mycket pengar det är i högen med 10:- och 5:- kronor. Det ligger ett fint pris och väntar på den lycklige, som kommer närmast eller kanske rent av prickar rätt.
Kom igen !
Hälsningar Stigge

tisdag 27 september 2011

PENGANÖD ?

Hej. I dessa tider när pengarna inte räcker till måste man vara uppfinningsrik. Ett sätt som jag har praktiserat de senaste åren är följande: När jag är ute och handlar blir det ofta 5:or eller 10:or i börsen eller fickan. Dessa slantar lägger jag i 2 burkar och tömmer dem efter c:a 1 år. Man blir förvånad över hur mycket det kan bli. Första gången blev det en resa  till Berlin och nu blir det nog en resa till Paris. Det är inte dåligt eller hur? Prova och gör detsamma, man märker ju inte precis att det försvinner pengar från plånboken.
På bilden ovan ser ni min skörd av 5:or och 10:or efter ett drygt år.
Ni skall nu få en uppgift: gissa hur mycket pengar det är i mynthögen? Ett litet pris blir det för den som kommer närmast.

hälsningar Stigge

måndag 19 september 2011

Den efterlängtade videobloggen från New York!

Några av er kanske minns att jag lovade en videoblogg från min resa till New York? Här kommer den, bättre sent än aldrig. /Stigge

torsdag 15 september 2011

JORDEN VI ÄRVDE

Det är en tuff värld vi lever i, somliga har det bra, andra har det för djävligt, kanske de allra flesta. Jag brukar inte ha några politiska kommentarer, men ett par saker på senaste tiden har upprört mig en del.
Det första är den behandling som de barnhemsbarn fick när det meddelades att den ersättning på c:a 250.000:- per barn skulle utebli och istället skulle det ordnas en cerenomi där en ursäkt skulle framföras!!!  Nu backade regeringen som tur var och det är troligt att det blir ett nytt beslut. Skamligt att trycka ner behövande på detta sätt.
En annan situation där framför allt vår utrikesminister är inblandad är den där en svensk medborgare är fängslad i ERITRA sedan 10 år. Det är tyst, mycket tyst från regeringshåll. Dessutom sitter ytterligare 2 journalister fängslade i Etiopien, anklagade för terrorism. De var enligt uppgift där för att undersöka oljekoncernen Lundins roll i ömråden där regeringen utsatt lokalbefolkningen för systematiska övergrepp.
Lundin har haft affärsintressen också i Eritrea. Sveriges utrikesminister har haft betydande intressen i LUNDIN-koncernen. Att det är den annars så snackesaliga utrkesministern föredrar tystnad i just dessa fall väcker oroande frågor. Dessa senaste meningar är citerade från en artikel i Sydsvenskan och Dagens nyheter.
Detta med olja leder mig till Uppdrag granskning häromdagen där den okände miljardären Thörnquist presenterades av Jakob Wallenberg som den nya sponsoren till Americas Cup, lekstugan för miljonärer.
Han lär sponsra tävlingen med 1 miljard kronor!!! En journalist intervjuade honom, men fick inte ut så mycket, han slingrade sig men vi fick reda på att han handlade med rysk olja, hade en rysk kompanjon och ett flott kontor i Geneve. En rysk kvinna, politiker på kommunal nivå i S:t Petersburg berättade om dessa oligarker som tog hand om det forna Sovjetunionens rikedomar,bl.a då oljan., de tog allt och Rysslands invånare fick ingen del i dessa oerhörda rikedomar. Politiker finns med bland dem som berikar sig, många av dem på högsta nivå. Snacka om korruption.
När jag var barn och bodde på landet tömdes latrintunnorna av en man som hette Thörnguist, namnen tömmer Ryssland på olja. Samma skit-jobb !
hälsningar Stigge

söndag 11 september 2011

Gå i kloster, eller gör ett besök.

Hej. På bilden ovan ser ni Maria Vallklostret som ligger på Österlen mellan Skåne Tranås och Brösarp en bit in i skogen. Här lever ett antal Benediktinsystrar och här kan man komma på besök.
Här finns bl.a vår goda vän Syster M. Ansgaris, hon var tidigare Elisabetsyster här i Malmö, där hon för många år sedan var föreståndare för ett barnfritidshem just hos Elisabetssystrarna, Här fick våra 2 barn en härlig tid, hon var mycket kreativ och hade god hand med barnen. Vi var visserligen inte katoliker men ändå mycket välkomna.
Vi har nu känt henne i över 50 år och hälsar på henne några gånger om året, och hon besöker också oss. här i Malmö, hon har också fler vänner här i Malmö. Det är en verklig trofast vän , som vi har haft mycket glädje av.
Hon har nu varit här i över 10 år och lever ett klosterliv med viss frihet, som jag nämnde är hon mycket kreativ, tillverkar bl. annat fantastiska vykort gjorda av blommor och annat som finns i naturen.

Besök gärna klostret, det finns också ett litet munkkloster i området.
hälsningar Stigge

fredag 9 september 2011

Muller på SAAB, ta chansen!!

Hej. Muller, här har du lösningen på dina problem. Nu kan du snabbt komma igång med en folkbil och snabbt tjäna pengar. Den kan säljas som byggsats, så du behöver ingen fabrik. De flesta händiga  kan lätt  sätta ihop den. Jag kan lämna ytterligare upplysningar om det behövs. En bil som kanske kan säljas genom IKEA. Det är bara att köra.
hälsningar Stigge

onsdag 7 september 2011

Musiktips!

Hallå i stugorna. Jag vet inte om jag tidigare nämnt det här, men för någon jul sedan fick jag musiktjänsten Spotify i julklapp av mitt barnbarn.

Nu har jag satt ihop en liten lista, stickans favoriter, HÄR har ni den! Det är mycket Sinatra och Melody Gardot, hon är underbar tycker jag.

Vad lyssnar ni på för musik? /Stigge

tisdag 6 september 2011

HUMOR OCH SKRATT

Hej. Många av er vet säkert att Humorfestivalen firades i Lund den gångna helgen, där fanns gott om komiker som roade och förargade. Tyvärr hade jag inte tillfälle att besöka den, men har hört av bekanta att där skrattades mycket, som ni vet : ett gott skratt förlänger livet. Många besökare kommer därför att bli mycket äldre, det blev nog sammanlagt ett par hundra år.
Det var ju stå-upp artister som framträdde, men här skall ni få några sitt-ner vitser av enklare slag:
1. Det var 2 kompisar som möttes och den ene frågade: skall du också vaccinera dig mot fågelinfluensan, han svarade: nej , jag är immun. Den andre frågade då: hur kan du vara immun? han svarade: Jag har varit gift med en skata i 30 år


2. En vagabond, luffare vandrade omkring på landet  han sökte nattlogi, kom till en bondgård och frågade bonden. Han sa det är ok. vill du sova i ladan eller hos geten. Han valde naturligtvis ladan. Nästa morgon när han tvättade sig vid pumpen stod det bredvid en ung vacker kvinna och gjorde detsamma. Han frågade bonden vem det var och han svarade: Jo det är hon som vi kallar geten!! ridå!


3.  En gammal dam som bodde i en skyskrapa var på väg upp till sin bostad på 27:e våningen.  Så kom det in 2 s.k fina damer in i hissen och började skryta.  den förste tog upp en parfym och pratade högt: det är Dior 1500:kr. Den andre tog också fram en parfymflaska: Lagerfeld 1900 :kr, den gamla damen led av den hemska lukten. Väl framme på sin våning la hon av en riktig brakfis innan dörrarna stängdes och sa: Broccoli 19:90 kg.  LIDL.


Nu kan ni stå upp
hälsningar Stigge.

fredag 2 september 2011

DAGENS OUTFIT

Hej. Så är det dags att starta höstträningen. Det är ju en del man måste tänka på framöver. Till jul vill vi ju smaka så mycket som möjligt av maten. Sedan vill vi kanske åka Vasa-loppet och sedan också tänka på beach-2012 ,med målet om tvättbräda på magen. Som ni ser har jag ny träningsdräkt, present från min sponsor, tillverkad i Indien.
Så nu är det bara att starta med gott humör, det lönar sig, jag lovar.

Hälsningar Stigge