lördag 29 oktober 2011

Nog var bilarna snyggare förr ?

Hej. Här har ni en snygg bil enligt min smak. Rena linjer utan en massa påhäng. Idag ser man alltför många bilar med en massa krusiduller, senast har de börjat med nån sorts julgransbelysning runt lyktorna,
jag tror det var ovan avbildade märke som började, det har nu följts av andra märke, så nog blir man påmind om den kommande julen. Vad tycker ni ?
Jag cyklar mycket och har lagt märke till att de bilister som inte stannar vid övergångsställe för cyklar  alltför ofta  är kvinnliga bilförare, konstigt tycker jag. Kvinnor är ju annars förnuftigare och tänker mer på sina medmänniskor. Visserligen är det inte straffbart, men det är inte så trevligt att bli ihjälkörd.
Jag fortsätter min granskning.
hälsningar Stigge

tisdag 25 oktober 2011

Dagens outfit

Hej. Nu har hösten kommit på allvar och skorna måste vara rejäla och varma, speciellt med alla de gångarter man måste praktisera på. gator, torg, berg och djupa dalar.
Skorna på bilden inköpta på DIN SKO, Södergatan i Malmö, pris 795:- förra året.
Ut och gå!  hälsningar Stigge

tisdag 18 oktober 2011

Det är dyrt att gå till tandläkaren

Hej.  Läste härförleden i tidningen att det skall bli ännu dyrare att gå till tandläkaren. Det gällde att jämföra priser mellan tandläkarna. Ett tips är att kolla om de tillämpar ROT-avdrag, observera inte ROT-uttag. Och de som heter RUT kan också prova med RUT-avdrag. Men passa på nu under gällande regering, det ryktas att vid ett ev. regeringsskifte kommer dessa avdrag att slopas, risken är dock minimal.
Lycka till!
hälsningar Stigge

tisdag 11 oktober 2011

I LOVE PARIS !!


Hej. Så är jag hemma igen efter 1 vecka i Paris. Det är en härlig stad, visserligen mycket trafik, men det flyter på rätt bra. Vi upplevde mycket, vi har vänner där som ställde upp på ett fantastiskt sätt. Jag fick i princip knappt ta upp plånboken. Hotellet var jättefint, rent och inga heltäckningsmatcher, kan varmt rekommenderas, lite dyrt kanske men var värt alla pengar. Namnet på hotellet CASTEX,  5 rue Castex, 75004 Paris, nära Bastillien. Vår vän som är gift med en mycket trevlig kinesiska, som har ett seriöst massageinstitut , bjöd oss på helkroppsmassage, underbart avkopplande. Vi träffade också min frus gamla familj, där hon arbetade som au-pair för c:a 60 år sedan. Vi har träffats då och då under åren och denna gång träffade vi även hennes döttrar som min fru passade. Härligt möte.
Massageinstitutet jag nämnde heter LÒR BLANC, 7 Rue du Maine 75014. Kan rekommenderas och behövs efter några dagar i Paris.
Moulin Rouge var också en upplevelse, vi fick ett bra pris genom en svensk flicka som vi känner och som arbetar där som dansös. Fantastisk show!!.
Sist vill jag nämna en demonstration som anordnades av fackföreningen med tema " rör inte våra pensioner", massor av pensionärer ute på gatorna, se bilden ovan. Kanske något för svenska pensionäre att ta efter.
hälsningar Stigge

söndag 2 oktober 2011

Svaret och vinnaren!

Hej, vilka bra gissningar ni gjorde på mina femmor och tior. Det var en av er som till och med gissade på pricken helt rätt! Vinnaren heter bokmald och det rätta svaret var 6250! Grattis till dig, du vinner boken "Dehlis vackraste händer". Det är min son Mikael Bergstrand som skrivit denna fantastiska bok, så säg till om du vill ha den signerad. Boken, som jag tidigare skrivit lite om, handlar om en medelålders man som blir medlurad till Indien. Den har redan sålts till flera länder och blivit mycket uppskattad av kritikerna. Grattis än en gång! Du kan maila din adress till magnatens@gmail.com så får du den om ca 10 dagar. Jag ska nämligen ta en tur till Paris för pengarna jag sparat ihop. 
Så, ha en trevlig vecka, au revoir! /Stigge