tisdag 29 januari 2013

SKÅNE SATSAR I SKIDSPÅREN !

HEJ. Äntligen har snö och kyla även kommit till Skåne. Nu har det satsats friskt på skidåkning både på längden och tvären. Här i Malmö finns fina preparerade skidspår på Bulltofta motionscenter, i våra många parker, längs stranden, ja det har verkligen varit en fin snövinter här nere. Alpin sport kan med fördel idkas i Norra Skåne, de yngsta kan njuta av "Himlabacken" i Kungsparken. Ja, nu får våra elitåkare passa sig för våra blivande stjärnor. De förstnämnda har ju inte visat framfötterna precis, får se hur de lyckas på kommande VM.  Vi satsar i alla fall för fullt  på alla grenar. Vasa-loppet tror jag inom en snar framtid bli en skånsk affär !!
hälsningar från Stigge med  "drömmar".

torsdag 24 januari 2013

SKÅNE I TOPP PÅ GULDBAGGEGALAN!!

HEJ. Fantastiskt, Skåne dominerade GULDBAGGE-GALAN med bästa film, bästa manuskript, bästa kvinnliga skådespelare,bästa kvinnliga biroll, bästa dokumentärfilm, hedersguldbagge till skåningen Hasse Alfredsson, som också höll ett fantastiskt tal. Sist men inte minst BIO-PUBKLIKENS pris till SUNE I GREKLAND där mig mycket närstående har medverkat i produktionen, dessutom
 filmen "Lycka till och ta hand om varandra", där Malmöfilmproduktionsbolaget MINT AB varit medproducent och huvudrollsinnehavaren Bengt CW Karlsson var nominerad till bästa manliga huvudroll, föll dock på målsnöret mot Johannes Brost, för övrigt delvis uppväxt i Skåne.
Så nog kan vi sträcka på oss eller hur ?
hälsningar  Stigge

måndag 21 januari 2013

VI HALKAR EFTER och är TRÄNGDA !!

HEJ. Norge är utan tvivel världens bästa skidnation. De vinner det mesta och vi är ofta på efterkälken. Men igår borde vi ha vunnit stafetten, men ack, Hellner blev trängd av norrmanen som tydligen hade betalt trängselavgift i förskott. Som ni ser på bilden är han ju 2:a, vilket framgår av siffran på bröstet. Rätt skall vara rätt, vad tycker ni ?
hälsningar Stigge

onsdag 16 januari 2013

FINALEN.....

Hej. Så är det dags för en av mina idoler genom åren, JERRY WILLIAMS, att ta farväl av sin stora publik. Jag har beundrat detta naturfenomen i många år. Hans jargong och oefterhärmliga stil är unik, stor rock-idol för många både unga och gamla. Han gör nu sina sista live-shower 70år gammal-ung på CIRCUS i Stockholm under hösten. " The Farewell Show". Försök att se den om ni kan, det blir rock-historia, jag hoppas den blir inspelad och visas på TV.
hälsningar Stigge

lördag 12 januari 2013

BRÄNDER SOM BERÖR......

HEJ. Ingen har väl undgått rapporterna från de fruktansvärda bränderna i Australien, en naturkatastrof som inte lämnar någon oberörd. Här i Malmö har vi bränder av ett annat slag, mindre anlagda småbränder som ställer till mycket skada. De förekommer i olika bostadsområde och ganska ofta. Orsakerna tvistas det mycket om, men utanförskapet för många ungdomar är nog en stor orsak. Jag funderar ibland på om inte det hade varit bra att intressera  småpyromaner för brandsoldatyrket. Då fick de lära sig att släcka eldar istället och kanske bränna sig litet ibland. Som det står i ordspråket " bränt barn skyr elden". Kanske starta en ungdomsbrandkår vore  kanske något
tipsar och hälsar Stigge

tisdag 8 januari 2013

TRÄNA KLASS-ISKT!!

marcus hellner
Hej. Här har vi de främsta skidlöparna i Sverige, framgångsrika flera år. Men en sak fattas, de är inte tillräcklig tbra på klassisk skidåkning, det såg vi i senaste kraftprovet Tour de ski, där de var chanslösa i den klassiska varianten. Framförallt norrmän och även i viss mån ryssar är duktiga i denna gren. Jag tror att svenskarna tränar för lite på detta , i fri stil s.k skating är de toppåkare, det såg man på Marcus Hellners fenomenala klättring på sista delen av loppet. Så gå på tur.som norrmännen gör ,ofta och vila på den s.k skridskoåkningen så är ni snart på topp igen. Ni har ju förebilder i bl. a Sixten Jernberg.
hälsningar Stigge

lördag 5 januari 2013

NYÅRS-LÖFTEN

Hej. God fortsättning och hopp om ett bra 2013. Har ni avlagt några nyårslöften? Det är ju alltid svårt att hålla dem. Gör inte för många utan ta endast några stycken som ev. går att uppfylla utan några större ansträngningar. Här har ni mina: Sluta röka, behöver jag inte för jag slutade för många år sedan. 2. Skall endast se sport på TV, där Zlatan medverkar. 3. Köpa ny säng. 4. Gå på Bio oftare. 5. Skriva en bok!!.
håll ut hälsningar Stigge