tisdag 28 januari 2014

NU ÄR DET VINTER OCH SKIDAN DEN SLINTER....

HEJ. Så blev det äntligen lite snö i våra trakter. Fram med skidorna, valla och träna så gott det går, snart kanske du skall åka VASA-loppet, nu slipper du rullskidorna. Eller ta fram kälken och åk på "himlabacken" i Kungsparken, eller på sluttningarna i Pildamsparken eller gör bara en Snögubbe, det ger lite motion. Ja, det finns många sätt ,men ta bra på dig för det är ganska kallt och blåsigt.
vinterhälsningar  STIGGE.

tisdag 21 januari 2014

VAD MENAR DOM ??


HEJ. Tittade på TV-programet " GO´KVÄLL häromdagen och blev förvånad av vissa uttryck. En ung dam skulle få ett nytt utseende och nya kläder, hon var mamma till småbarn och ville förändras, stylisten sa då, det blir väl skönt att komma bort från småbarns-TRÄSKET!! Sedan blev det mode-frisören som skulle ändra hennes frisyr, ville ha bort hästsvansen och han sa då att det är väl bra att komma ifrån hästsvans-TRÄSKET!!, detta ord var tydligen kvällens TEMA. Jag kan väl förstå frisören  som vill tjäna pengar på tjusiga frisyrer, det är ju inte särskilt billigt att gå till en sådan.
Jag tyckte inte hon blev snyggare i den nya frisyren. Men det mest magstarka var ordet TRÄSKET, som  användes för småbarn
tycker STIGGE

måndag 13 januari 2014

NYTT ÅR- FASTA ELLER......?

HEJ. Vi hinner knappt packa upp julklapparna när den dyker upp, den läckra fastlagsbullen. Det är visserligen relativt långt till fastlagstiden, men bagerierna kör hårt och nog är det gott. Jag har köpt mina första på Café Mäster Hans, mycket goda. Många har visserligen börjat dra ner på kaloriintaget, men då har jag ett bra tips: Börja med den populära 5:2-dieten, ät normalt i 5 dagar och ät 2 fastlagsbullar om dagen de andra 2 dagarna, eller gör tvärtom 2 dagar äta normalt och 5 dagar 2 fastlagsbullar om dagen, det är bara att välja det som passar bäst. Jag avslutar med en dansk sång: " Fastelavn er mit navn, boller vil jeg have,hvis jeg inga boller får, så laver jag balade(bråkar).
hälsningar Stigge

söndag 5 januari 2014

NYTT ÅR; FRISKA TAG........

Hej. Så är det nytt år och alla nya föresatser skall uppfyllas. Isen har ju inte kommit härnere, så snart kan vi  säkert ta ett friskt utebad, temperaturen är ju skaplig, vi får väl se när premiärdoppet skall ske. En sak har jag föresatt mig, lagom motion, inga överdrifter, istället för att spara i fonder och dylikt, skall man istället spara på sig själv,då tror jag man mår lite bättre. Jag önskar er alla ett friskt och trevligt 2014, hälsningar Stigge