söndag 27 april 2014

LÅT KOCKARNA FIXA DET !!!

HEJ. Som ni alla ofta har läst, så är maten på våra sjukhus inte av någon högre kvalitet. Även maten på äldreboende och skolor är ofta inte särskilt välsmakande. Klaga inte säger många, ni kan vara glada att få något att äta, det är inte alla som får det runt om i världen. För en tid sedan såg jag mästerkocken Leif Mannerström på TV laga mycket god mat på ett äldreboende, Kostnaden var inte dyrare än den mediokra maten de tidigare fått, Men det är den goda viljan som fattas bland våra olika politiker. Här i Malmö finns ett sällskap som heter Malmö Cooking, som samlas på vissa krogar och lär av varandra, det är toppkockar från dessa 8 Malmö-krogar som sist hade ett event på BLOOMS toppkrog i Pildammsparken. Bilden ovan är personalen från nämda krog.
Varför inte låta dessa duktiga yrkesmän fixa maten, de skulle säkert ställa upp, dom finns ju här lokalt i närheten. Patienterna skulle bli glada, skoleleverna också och de äldre skulle få bättre näring. Alla skulle bli vinnare och dyrare skulle det inte bli. Sätt igång. Skall bli intressant att se vilket parti som tar tag i detta för det är viktigt. Det blev ett långt inlägg, men jag ville ha fram mina och säkert mångas önskningar.
STIGGE

tisdag 22 april 2014

PÅSKSMÄLLEN FRÅN EU !!!!

HEJ. Enligt ännu inte bekräftade källor skall EU-Palamentet flyttas från BRYSSEL-STRASSBOURG till SVERIGE, Malmö- Köpenhamn. Idag kostar det alldeles för mycket, för många EU-delegater. Anledningen lär vara att Sverige och Danmark är EU:s minst korrumperade länder med hygglig ekonomi. TURNING TORSO blir varumärket och där kan delegaterna bo. Denna praktbyggnad kommer att köpas in. Övriga lokaler kommer att efterhand köpas eller hyras. Malmö och Köpenhamn kommer att samarbeta med detta storslagna projekt. Enligt samma källor är det ännu i sin linda, men beslut om en stor utredning klubbades den 1 april.
Det kommer att bli många fina upplevelser för delegaterna, många åker ju hit på semester och tycker Norden  har den vackraste naturen i Europa.Hoppas på det bästa gör STIGGE.

måndag 14 april 2014

BLÅKULLA NÄSTA ...

HEJ. Så bär det iväg till BLÅKULLA igen. OUTFIT: Kvast,katt,kastrull från grannen, huckle H&M 15:-, klänning och väst secondhand 45:-. Gubben flyger själv till Danmark för att dricka påskebrygd. Han varnade mig att undvika ev. luftvärn, det är ju numera skottpengar på oss täranda gamla. Hoppas allt går bra, att han tar det lugnt med brygden,den smakar ju väldigt gott.
GLAD PÅSK på er alla  Stigge

söndag 13 april 2014

MUSIKTIPS!

HEJ. Hörde för ett par dagar sedan sångaren MOTO BOY,alias Kaj Oskar Ludvig Humlebo. Härlig  musik och sång, som min fru och jag blev väldigt  förtjusta i, inget vanligt humle-surr. Jag köpte hans senaste skiva och idag på vår 58:e bröllopsdag firar vi med denna och har redan hört på den flera gånger. Köp den !
hälsningar Stigge

fredag 11 april 2014

FILMTIPS !

HEJ. Häromdagen såg jag en klassisk fransk film på SVT 1, DIMMORNAS KAJ från 1938 av mästerregissören Marcel Carné med Jean Gabin, Simone Signoret och Michel Simon, den tidens bästa skådespelare, då var också fransk film på toppen. Fantastisk film som även dagens unga kan se med behållning. Försök att få tag i den, jag satt fastnaglad framför TV och njöt.
hälsningar Stigge

tisdag 8 april 2014

BOKTIPS !


HEJ. Här ett par boktips, som är väldigt aktuella, båda finns nu i STORPOCKET, som har ett attraktivt pris. Författarnas böcker är efterfrågade och är verkligen underhållande. Svåra att lägga ifrån sig.
Ni får mycket trevliga stunder i deras sällskap
hälsningar Stigge

söndag 6 april 2014

KANSKE DET NYA SÄTTET.....

HEJ. På senaste tiden har diskuterats om att gamla människor(äldre) tar för mycket på samhällets resurser, bl.a här i Malmö, beslutsfattarna tycker att de gamla(äldre) inte avlider i den takt som de har prognositerat, därför blir det underskott. Märklig syn på människan. Det gäller 80-89-åringar som är i farozonen, där finns jag. Läste en bra artikel i Sydsvenskan den 2 april av Lars Åberg, försök få tag i den. Den skyldiga har försökt att dra tillbaks sina uttalande, men här gäller det för ansvariga politiker at slå näven i bordet, om jag hade varit politiker hade jag tagit av skon och bankat den hårt. Det har gjorts förr av ledare( Chrustjov i FN, början på 60-talet.
Vi måste tillbaka till humanism och empati för medmänniskan innan det blir för sent,
Det blev lite långt, men jag var tvungen att avreagera mig
hälsningar Stigge ( 83 om 2 veckor)

torsdag 3 april 2014

TACK FÖR ALLA GRATULATIONER....

HEJ. Jag blev väldigt glad för alla lyckönskningar till mitt stora stipendium, men som sagt dagen det meddelades var ju stora luringdagen. Hoppas ni har överseende med detta skämt. Jag tyckte själv den var rolig.
hälsningar Stigge

tisdag 1 april 2014

EN STOR DAG FÖR MIG....

HEJ. HURRA HURRA . Idag har jag tilldelats ett stipendium på 12.000:- euro för bästa svenska blogg  
i 70+ kategorin. Motivering: En blogg med humor och fantasi som slår de flesta bloggar, sprider glädje och kunskap. Det är bara att tacka Europas Blogg-society, som finns i Bryssel.
hälsningar  Stigge,som är väldigt glad.