fredag 26 september 2014

NU ÄR TIDEN INNE !!!

HEJ.  Nu börjar det mörkna och cykellamporna skall tändas, men tyvärr saknas de på många håll. I dagens hårda cykeltrafik är det direkt livsfarligt att vara utan, relativt billig livförsäkring.
Och glöm inte CYKELHJÄLMEN, den kan rädda er från ett annat mörker.
Välmenta råd från cyklisten STIGGE.
Bilden ovan är från mörkläggningen under andra världskriget.

söndag 21 september 2014

VAR GOD VÄNTA.....?

HEJ. Som ni alla vet har ju vårdköerna växt de senaste åren. I vår region blir det förhoppningsvis regim-skifte och då kan det ev. bli bättre. Väntans tider kan istället bli : det är snart din tur, du har endast 4 före ".
Jag ger här ett par exempel på hur det kan se ut: för en vecka sedan var det ett reportage i TV om en relativt ung man som hade Parkinsons med besvärliga skakningar, han hade stått i kö i 3 månader( enligt lag skall man då få behandling, i detta fall en operation, men fick reda på att det skulle dröja 1 År?? innan han kunde få den. En neurolog intervjuades och upplyste om att det inte fanns personal som kunde utföra denna operation, han beklagade detta !! Det finns väl inom EU kompetens, det borde kunna fixas, så den stackars mannen kunde få ro. Sorgligt.
Ett annat betydligt lindrigare fall berör min fru, som ev. har grön starr, de vet inte riktigt, men tar droppar för säkerhets skull, ringde till ögonkliniken för att få en tid för undersökning, hon var sist för c:a 1, 5 år sedan, men fick upplysningen att det skulle dröja 16 månader???!!! innan hon fick en kallelse.
Det finns säkert massor med liknande fall.
Vårda er hälsa  STIGGE

måndag 15 september 2014

VINNARNA ??!!!

HEJ. Så är valet över och alla partier broderar ut om hur duktiga de har varit, men det finns ingen riktig vinnare i detta val, men de måste förstå att de måste samarbeta på riktigt för att  det skall gå bra för oss alla.
De enda vinnarna i årets val är (enligt min mening) alla krögare, cateringsföretag m.flera, som har serverat mat och dryck till tusentals gäster på alla valvakor, jag har sett alla matsedlar i tidningen. Det är inga småsmulor precis.
hoppas allt löser sig önskar STIGGE

onsdag 10 september 2014

VALFLÄSKET serveras av alla partier...

HEJ. Så närmar sig valet och VALFLÄSKET serveras i parti och minut. Jag tycker det har lovats som aldrig förr och nu är det ju fler partier som slåss om makten. Själv tränar jag bort ev. fläsk på träningsinstitut. Om partierna skall hålla valfläsket vid liv efter valet kan de ta det lugnt, i annat  fall får de träna mycket hårt för att få bort allt VALFLÄSK de lovat. Jag kan tipsa om lämpliga övningar.
Hälsningar från STIGGE, som är i ganska god form.

söndag 7 september 2014

FÖRBIFART STOCKHOLM ?

HEJ. Projektet "FÖRBIFART STOCKHOLM" har haft byggstart och har under ett par år diskuterats för och emot..Jag trodde först att de ville att vi "lantisar" skulle snabbt ledas förbi och inte störa stockholmarna. Jag har nu satt mig in i byggplanerna och förstår att det behövs för alla stora bilar som inte kommer fram i den vanliga trafiken och vad jag förstår ,så blir det fler efterhand.
En liten misstanke ligger dock kvar om min första tanke, inte mig emot, det finns ju så mycket mer att besöka i övriga Sverige.
Ni är alltid hjärtligt välkomna till oss här i SKÅNELAND.
hälsningar STIGGE

tisdag 2 september 2014

SERVICE, GOD ELLER DÅLIG ...

HEJ. Varje dag hör och ser vi ordet SERVICE i alla sammanhang. Jag har just nu upplevt en mycket dålig service i samband med fel på vår diskmaskin( svensktillverkad), fick vänta en månad innan reparatören kom och försvann snabbt utan att kolla ordentligt. Fakturan kom dock snabbt efter 2 dagar 995:-, kom tillbaka efter 14 dagar plockade lite och försvann sedan utan att ha avhjälpt felet, vid tel. samtal 30 minuter efter, sa han att han märkt fel på pumpen, vilket skulle kosta  c:a 3000:- ,rådde mig att köpa en ny. OBS. Vi hade 5 års garanti, som gått ut 1 juni, felet kom slutet juli.
Det här var mycket DÅLIG service.
God service får man däremot på STRÖMS bilverkstad i Malmö,  servar många olika märken ex. CITROEN, PEUGOT,ALFA ROMEO och många fler. Snabbt och bra av fin personal, moderata priser.
Fin service får jag också hos min frisör, MAGIC FINGERS, Storgatan 1. Visserligen har jag inte så mycket hår, men det som finns blir jättebra, bra priser har han också. Prova !
Bra service får vi också i våra public-service TV-kanaler 1 och 2(ingen reklam), härligt.
Jättefin extra-service fick vi alla BLÅ-sinnen, när MFF gick till CHAMPION LEUGE-spel.
Det var några ex.,  kom gärna med era goda eller dåliga, som ni upplevt.
Inför valet översvämmas vi ju av allehanda löften från partierna, välj det bästa, som ni tror kan lämna den bästa SAMHÄLLS-servicen
hälsningar STIGGE.