tisdag 27 januari 2015

NÄR VISDOMEN TAS BORT.....

HEJ. Som ni vet så finns det ett par visdomständer i munnen , som ibland blir besvärliga och måste tas bort, även om de är fullt friska. Mina försvann ganska tidigt i livet, men jag har behållt min visdom på grund av att det har funnits en vice visdomstand, en gammal trotjänare, full av amalgam, men idag åkte den ut, mycket besvärlig att ta bort. Så nu får vi se om min visdom försvinner. Det kostade en slant att få bort den, men  hoppas att jag kan få ROT-avdrag, man kan ju alltid prova.
hälsningar fråm STIGGE, som har lite ont.

fredag 23 januari 2015

NYA FÖRLUSTER AV SPELARE FRÅN MFF.....

HEJ. Så försvinner åter en spelare från MFF, det är många nu. De försvinnner ut i EUROPA, där de får lite speltid, blir ringrostiga och har ofta svårt att komma tillbaka. De får visserligen ett antal miljoner på banken, men pengar är inte allt. Klubben får pengar till nya spelare, och verkar nöjda.
Men jag har ett förslag: Skriv in en klausul i spelarens kontrakt att de får låna spelaren lite då och då, t.ex. vid skador, som ofta blir många under spelåret. Då får de speltid och alla blir glada och nöjda.Det är ett ganska avancerat förslag, men varför inte, bättre reserver kan man inte få.
hälsningar STIGGE   HEJA  MFF.

söndag 18 januari 2015

SPEL PÅ NÄTET- en fälla för GODTROGNA

Hej. Man behöver inte vänta länge på olika spelformer på nätet när man tittar på de kommersiella TV- kanalerna, i nästan varje reklaminslag finns ett spel med fantastiska erbjudande, ex. satsa 300:- så får du 1000:- att spela för. Här lockas massor till ett spelberoende som leder till kraschad ekonomi och allt möjligt elände för den drabbade. Jag är förvånad att sånt här skojeri får fortsätta, det borde ha stoppats för länge sedan. Det är nog mest ungdomar som håller på och blir lurade. Någon enstaka vinner kanske , men annars är de flesta förlorare.
Detta är en dålig spelform, frontfigurerna är i regel gamla avdankade fotbollsspelare och idrottsstjärnor som lockar.
Sluta spela tycker STIGGE

måndag 12 januari 2015

MALMÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖ..........

HEJ, Så har det äntligen blivit uppenbart, MALMÖ är ett av världens mest attraktiva besöksmål enligt NEW YORK-magasinet Travel Leisures, tillhör de 50 bästa platser att besöka under 2015. Det som framhålls är att det är Skandinaviens hippaste nav, med låga hyror och massor av kulinariska upplevelser med krogar som BAR Krog och Vinbar vid Davidshall, Tryne till knorr på Gamla Väster, Solde kaffebar på Regementsgatan, Rosen Bar& Dining på Mäster Johansgatan. De är också imponerade av Västra Hamnen, inte bara för Turning Torso utan även för att Västra hamnen är Europas första koldioxidneutrala stadsdel.
Se nu till att det blir uppmärksammat i media, här har Sydsvenskan stort ansvar och de styrande i Malmö har ännu större, kör hårt så kan det här bli väldigt bra
hälsar Stigge

torsdag 8 januari 2015

FESTEN ÄR SLUT- NU ÄR DET ALLVAR...

HEJ. Nu gäller det att bygga upp det som har ramlat ihop. Börja med sunda matvaror( obs. Inga kosttillskott), vanlig härlig husmanskost, så får ni de näringsämne ni behöver. Börja träna , gärna även styrketräning, så blir ni efter hand starkare och får en vackrare kropp, ovan en stilstudie,något överarbetad, men man kan ha den som riktlinje, så når man en bit på väg. Själv tränar jag på KOCKUMS FRITID i Malmö, fina maskiner , rent och snyggt, trevlig personal.
Så nu siktar jag på badsäsongen och hoppas och tror att jag är i trim då.
lycka till önskar STIGGE

måndag 5 januari 2015

NYTT ÅR- NYA FRISKA TAG , ELLER ??

HEJ. Efter alla skriverier om migrationen och situationen omkring. Det är märkligt att våra nordiska grannar är så dåliga på att visa generositet med flyktingar som flyr för sina liv. Danmark skickar dem vidare till Sverige och jag läste att Finland hade förbundit sig att ta emot 350 flyktingar ???, men så är Finland inget riktigt NORDEN, det ligger för långt österut. Norge vet jag inte hur många de tar emot, dom tänker väl mest på sina skidåkare. Men ett vet jag, SVERIGE tar emot flest per capita och TYSKLAND ligger i samma division, men annars är det dåligt i övriga EU.
Dåligt däremot är att de flesta flyktingförläggningarna drivs av privata entreprenörer, bl. a BERT KARLSSON, som tjänar miljoner på ofta dåligt skötta anläggningar.
Här måste våra myndigheter sätta ner foten och se till att de själva bygger upp det som behövs och sätter press på övriga EU , det hoppas jag av det nya året 2015.
Hälsningar  STIGGE


torsdag 1 januari 2015

RADIOLYSSNA OCH NJUT......

HEJ. GOTT NYTT 2015 på er. I år vill jag slå ett slag för radiolyssning, som har så mycket att ge. F.n lyssnar jag ofta på ett program som hetet VINTER i P1, som sänds på kvällen kl. 22.05 och ibland även mitt på dagen kl.13.00 . Här får vi lyssna på många intressanta människors tankar och höra på härlig musik. På senaste tiden har jag lyssnat på 2 st härliga människor, som hade mycket att berätta.
Först var det SARA DANIUS, vår senaste akademiledamot som bl. a berörda sin allvarliga sjukdom och gav mycket hopp. Det var en upplevelse att lyssna på denna kloka kvinna.
Och senast idag lyssnade jag på LARS LERIN, den duktige tecknaren och målaren som på sin härliga värmländska gav oss många fina tankar, en man med hjärtat på rätta stället.
Tidigare i livet har jag inte lyssnat så mycket på radio, kanske en hel del musik. När jag var liten så fanns det endast ett program i radion, kl. 17.00 varje dag var det en grammofontimme som spelade både klassisk och lättare musik.
När jag var ledsen så sa min mor ,att idag kommer det dragspelsmusik på grammofontimmen, jag var väldigt glad för dragspel. så alllt blev glädje igen.
Så knäpp på radion ibland hälsar STIGGE( det blev ju en hel nyårskrönika)


. Det var mitt radiominne.