fredag 26 juni 2015

MIN FAVORITBROR 90 år.....

HEJ. Igår firades min bror TOR på sin 90-årsdag med ett härligt kalas där ingenting fattades, anordnats av hans duktiga fru och de 2 sönerna med fruar och barn. Han har varit lite knackig en tid men är nu på stark frammarsch. Vi är de 2 som är kvar av en syskonskara på 10!!. Vi har upplevt en rik barndom, där dock min far sällan var närvarande, han hade restaurang och jobbade mycket, min mor skötte det hela och TOR blev något slags extrapappa, han var redig, klok och mycket snäll.
Jag hälsar numera på honom regelbundet, vi har ju en del att minnas och prata om.
Ett extra HURRA får han av mig  STIGGE

tisdag 23 juni 2015

FÖRNUFTET HAR SEGRAT.......


HEJ. Så blev det äntligen klart efter stor tvekan från Skånes kommuner. Nu skall GREATER COPENHAGEN användas gemensamt för SKÅNE och DANMARK för marknadsföring i andra länder. Det blir en samarbetsorganisation  med samma antal ledamöter från Skåne och Danmark. Allting skall bli enklare, det skall bli enklare regler för pendlare och andra stötesstenar skall lösas. Visserligen blir det nu ny regering i Danmark, men de bägge regeringarna har tillsatt en samarbetsgrupp, som skall titta på alla gränshinder och där lovar ledningen för region SKÅNE att vara pådrivande. Vi hoppas på det bästa, chanserna är goda tycker STIGGE

onsdag 17 juni 2015

SÄG DET MED ETT LEENDE...

HEJ.En webb-redaktör skrev häromdagen att han ville vi skulle skulle uppskatta  varandra mer för vad vi gjorde och även hur vi ser ut, det blev ett ramaskri bland framförallt yngre kvinnor, som känner sig uttittade och kränkta. Jag har ett bra tips till alla han,hon och hen: Med ett varmt, härligt och stort leende öppnas de flesta dörrar och man kan komplimentera vederbörande utan bli misstänkt för baktankar.
Med ett leende önskar jag er alla en glad midsommar,

torsdag 11 juni 2015

BEHÖVER DU ÅDERLÅTAS ?

HEJ.  Har du problem med benen, vänd dig till VENOUS CENTER på läkargruppen ELLENBOGEN. De utför bl.a laserbehandling mot åderbråck med fina resultat, härlig vänlig personal och kunnig. Jag var där häromdagen och fick fixat bägge benen, jag var hemma efter 2 timmar omlindad på benen, såg ut som en bengalisk lansiär, hemma på permission. Under min behandling skrattade de och snackade de 3, som behandlade mig. Jag trodde de hade roligt åt min s.k hammartå, men det var bara deras vanliga glädje under arbetet. Jag hade s.k medicinsk remiss så därför var kostnaden låg. Bilden ovan visar hur mina ben skall se ut om 4 veckor, idag ät lindorna borta och det syns knappast något, har cyklat ett bra runda idag.
hälsningar STIGGE

måndag 8 juni 2015

DEN LJUSNANDE FRAMTIDEN ÄR VÅR ?

HEJ. Så är studentfirandet över för den här gången och de glada ungdomarna skall nu ut i det.sk vuxenlivet. Jag är normalt optimist , men är lite orolig för framtiden för dem. En del går naturligtvis till vidare studier, utlandsresor och kanske redan ett jobb på gång, men många blir arbetssökande till de jobb som inte finns. En del frågar sig "var skall vi sova i natt", troligen i föräldrahemmet.- Byggandet av billiga ungdomlägenheter är starkt eftersatt, Det är märkligt att ingen framförhållning har gjorts, i vår stad MALMÖ skryter vår "starka" kvinna Katrin Stjernfeldt Jammeh "Jag är glad och stolt över att Malmö är en stad som vågar satsa"?? Det har satsats  1,3 miljarder på Malmö Live, ny stadsdel vid hamnen med konserthus, dyra bostäder och stort hotell, en tummelplats för de besuttna. Något kunde vl också satsa på ungdomsbostäder och jobb. Om ingenting sker tror jag vi har fel ledning i vår fina stad.
STIGGE tycker till.

tisdag 2 juni 2015

RELEASE-PARTY I RÖRUM



HEJ. Det var stor fest när MIKAEL BERGSTRAND släppte sin nya bok  " GURUN I POMONADALEN", den tredje i hans triologi om GÖRAN BORG OCH YOGI i huvudrollerna. Det var mycket folk , bl.a 2 långväga gäster från INDIEN,  överst SING-SING?? från NEW DELHI, gammal vän till YOGI. undre bilden till höger JANEE från BANGLADESH här tillsammans med författaren och SING-SING samt MARIA, berömd keramiker från HAMMENHÖG,, som blev förtjust i JANEE,  God indisk mat på fina restaurangen  CREPERIET i RÖRUM.
Det var stort intresse för MIKAELS nya bok, den blev slutsåld denna kväll.
KÖP OCH NJUT, den är jätterolig hälsar  STIGGE