lördag 28 maj 2016

FRIHET ÄR DET BÄSTA TING......

HEJ. Det snackas ju mycket om hur mobiltelefonen användes av framförallt ungdomar. De är ständigt uppkopplade både natt och dag. Deras frihet är nästan noll, skrämmande. Jag var på fotboll häromdagen, MFF-match. Bredvid oss satt 3 tjejer med mobilen i högsta beredskap,märkligt, enda förklaringen är kanske att de har kontakt med spelarna med ex, en liten hörlur och manar på dem(ev- pojkvänner).???  De släppte inte sina telefoner ens i pausen. Så min maning är:  Försök koppla av, inte koppla på för då mister ni er frihet, för den vill ni väl ha ?
Jag menar väl, hälsningar STIGGE

torsdag 19 maj 2016

LADDA INFÖR SOMMARENS LÄSNING....


HEJ. Sommaren närmar sig med stora  steg med semester och frihet,  tillfälle till avkoppling och läsning. Här är mina tips: MIKAEL BERGSTRANDS Indien-svit: DELHIS VACKRASTE HÄNDER, DIMMA ÖVER DARJEELING och GURUN I POMONSDALEN. De 2 första finna i pocket , den sista fn i storpocket och kommer som pocket juli månad, alla är storsäljare och har sålts till många länder, DELHIS VACKRASTE  HÄNDER kommer också som TVserie på SVT. är precis inspelad i INDIEN och SVERIGE, sänds till julen 2016. Jag kan garantera ni kommer att få roligt.
Ett annat tips är OLLE LÖNNAEUS senasta kriminalroman MARIAS TÅRAR, precis utkommen. han är en av SVERIGES bästa kriminalförfattare.lovordad och prisad.
håll till godo och njut.
hälsningar STIGGE


tisdag 10 maj 2016

DAGENS SOMMAROUTFIT


Hej. Sommaren har ju kommit till Skåne, här njuter vi ett par dagar hos vår son Mikael i Rörum på fagra Österrlen tillsammans med hans söner KIM och FREJ.
Mina kläder, inget nytt precis, Kepsen känner ni igen, pris 250:- för många år sedan. Byxor nya, Dressman 225:.-. Jacka Malmströms 350:- för några år sedan, skor ECCO 750:- 2 år sedan. pullover ,gåva , lammull frän NEW YORK.
Hälsningar STIGGE

torsdag 5 maj 2016

IDIOTFÖRKLARADE...

HEJ. Alla som har läst "En man som heter Ove" och framförallt sett filmen med samma namn med Rolf Lassgård i huvudrollen, en underbar film. Då lade ni kanske märke till att han muttrade ofta "IDIOT",när han var irriterad på någon. En episod i filmen, som jag fastnade för var följande: Han blev irriterad på en s.k. myndighetsperson som försökte spela "ALLAN", han hade en stor AUDI, bilen som har 4 OOOO på fronten, varvid OVE muttrade " 3 nollor för bilen och 1 nolla för föraren."Ove gilade ju bara VOLVO och i nödfall SAAB.
Själv kan jag också ofta mumla idiot när det är befogat, t.ex politiker,cyklister,bilister m.flera, högt vågar man inte säga för mycket, det finns för många knivar och skjutvapen på marknaden.
En journalist i Sydsvenskan skrev en notis för en tid sedan: "Världen är ett dårhus och alla patienter är utskrivna".
Hälsningar STIGGE