torsdag 29 november 2012

ENARMADE BANDITER GAV STYRKA! OCH VÄLSTÅND?

HEJ. Här ovan ser ni den s.k. enarmade banditen, som den såg ut förr i världen. Den var verksam i hela världen, från LAS VEGAS till GNOSJÖ i Småland. Vad jag har hört så blev folk beroende och för det mesta förlorade pengar. Men jag också hört en skröna från USA att de flitigaste spelarna blev så starka i armen och vann pengar på tävlingar om att "bryta arm", pengar som de sen spelade bort i träningsiver. Häromdagen var  jag och drack öl på ett s.k spelkafé där de nya banditerna saknade armen, endast en liten touch på en knapp satte igång maskinen. Så såg också spelarna magra och taniga ut, men de förlorade lika mycket pengar, t.o.m markerade de sin stolplats när de behövde hämta ny öl. Snacka om spelmani!
hälsningar Stigge

söndag 25 november 2012

JULEN VARAR LÄNGE.........

HEJ. Så är det tid igen med julstök. Min svärfar som var dansk sade alltid " Julen varer lenge, kostar mange penge", så blir det väl i år också enligt prognosmakarna, som tippar nytt rekord trots lågkonjuktur. Så jag slår till med en dyr "ÖNSKELISTA". Den kommer här:
BIL Mini -COOPER, ARMANIkostym, En låda fint RÖDVIN.ÖVERROCK i finaste khasmir-ull, mörkblå. En härlig LYX-RESA typ kryssning i 14 dagar och till slut: Lycka, välgång och hälsa till mina närmaste och även till resten av mänskligheten. Det sista är det viktigaste, jag återkommer med fler önskningar senare
hälsningar Stigge

tisdag 20 november 2012

BOKTIPS INFÖR JULEN


HEJ. Här har ni 2 romaner som gjort succé. Den översta är Mikael Bergstrands roliga roman om Indien "Delhis vackraste händer",  nu i pocket, har toppat säljlistorna  1:a Akademibokhandeln, 1:a bland Sveriges bokhandlare i oktober, fortsätter i november 2:a Akademibokhandeln, 5:a Sveriges Bokhandlare., såld till över 10 länder.


Nästa bok Johannes Anyurus  " En storm kom från Paradiset", fantastisk bra bok, var Augustnominerad, och ligger också högt på alla topplistor.

2 givna favoriter på julklapps listan.

Hälsningar Stigge

söndag 18 november 2012

ENKEL INTEGRATION ?


HEJ. Det talas ofta om att integrationen mellan Danmark och Sverige(Skåne) går trögt trots den fina bron och alla ansträngningar som görs från Skåne. Makten i Stockholm verkar måttligt intresserad, är väl lite rädda att vi skall bli för självständiga. Men det finns ett enkelt bra sätt att närma sig varandra. Gör som jag: Gifte mig med en danska, våra barn är halvdanska, barnbarnen är kvartsdanskar. Så kan det gå till. Så ni som är unga och går i giftastankar bör överväga möjligheten.
Hilsen från Stigge

torsdag 15 november 2012

EN ROLIG HISTORIA KAN PIGGA UPP.

HEJ.    En liten rolig historia är inte så dumt att få höra. Här är en som jag läste i Dagens Nyheter häromdagen :  " Jag har egentligen bara varit nöjd med mitt liv. När jag var ung och hade hela livet framför mej. Samt nu när jag är gammal och har allt elände bakom mej !!
En annan som lär vara sann: " Tåget var på väg från Stockholm till Malmö, då vi strax före Hässleholm fick meddelandet att vi fick stanna för att  EN DVÄRG HAR HÄNGT SIG!! Detta var för en del år sedan, järnvägarna kallade den spak som reglerar olika spår för DVÄRG, numera går sådant per automatik.. Så kan det gå, många lär ha blivit förskräckta
hälsningar Stigge

måndag 12 november 2012

VAD SKALL VI ÄTA ?

HEJ. Nu vimlar det av artiklar om olika gifter i våra födoämne. Häromdagen stod det i  tidningarna om kadmium som orsakar svagare benstomme, vilket medför många benbrott.Drabbade födoämnen är bröd 22 %, grönsaker 18 %, spannmål 17 %,potatis16 %, rotsaker 7 %, kött 5 %, frukt och bär 3 %, fisk och musslor 2 %. Det är åkermarken som är boven,gröderna tar upp den giftiga tungmetallen ur jorden när de växer. Även njurarna kan ta skada av detta gift. Så det är bara att välja den minst skadliga maten. Kanske borde man börja baka bröd av mjöl från trädbarken, men det är kanske lika farligt.
För en tid sedan stod det att även måttligt intag av alkohol kunde förorsaka skador på cellerna, med ev. cancer som följd!! Ja, nog blir man varnad, men vi lever ju friskare långt upp i åren. Ett par glas rödvin om dagen var ju bra för hjärtat sades det. Man skall nog undvika att läsa vad som är farligt.
hälsningar Stigge som äter det mesta !

fredag 9 november 2012

PREMIÄREN AVKLARAD!

HEJ. Ja, nu är första föreläsningen avklarad, FOLKUNIVERSITETETS föreläsningsserie om FACEBOOK och BLOGGAR för 70+are, med anledning av deras 70-års jubileum. Premiären gick av stapeln i Malmö, fullt hus och blev riktigt lyckad.  Nu fortsätter IDA och jag till Växjö den 13 november, Lund den 15 november, Helsingborg den 23 november och final i Kristianstad den 28 november. Alla sker tiden 13.00-15.00 med kaffepaus. Intresset är stort och det lär bli fullt, men det går bra att anmäla er antingen på www.folkuniversitetet.se/70plus eller tel. 046- 19 77 00.
hälsningar Stigge

måndag 5 november 2012

STORMEN !!

Hej. Stormen över Östra USA är visserligen över, men följderna blev förödande. Miljoner människor blev drabbade mer eller mindre svårt. Jag blev därför upprörd över en engelsman, som skulle deltaga i NY marathon,( det blev som tur var inställt), han sa att han var helt knäckt, hade tränat i 4 månader för detta. De många vältränade som kommit till NY borde istället för att gnälla hjälpa till med uppröjning m.m. Nu hoppas jag också att USA inte får uppleva ännu en katastrof de närmaste dagarna, om fel president blir vald !! Amerikanarna är värda ett bättre öde.
hälsningar Stigge

fredag 2 november 2012

DAGEN EFTER !!

HEJ. Det blev fel igår, när det skulle avgöras mot Örebro, som ligger nästsist och skall flyttas ner ett steg. Vi blev väldigt besvikna på domaren och framförallt på linjedomaren, som borde ha genomgått en synundersökning innan matchen. OK, det jämnar ut sig, men offsidemålet var horribelt bortdömt. Bättre
kvalitet på domarkåren efterlyses. Lite gnäll kanske, men det står mycket på spel i slutspurten. En match kvar, trots dåligt utgångsläge för MFF, kan det gå.  Heja IFF-IFF
Stigge håller tummarna och vill se ett avspänt och välspelande MFF på söndag, samtidigt önskar jag lycka till för ÅTVIDABERG, kämpa !