onsdag 26 maj 2010

berlinerluft

Hej. Så är jag återr hemma från Berlin, fantastisk stad med många intresssanta utflyktsmål. Vädret var dåligt första dagen men tog sig efterhand och slutade i nästan sommar, berlinarna är trevliga människor, väldigt hjälpsamma. Vi bodde på ett trevligt hotell -pension Funk som låg i centrum, gamla fina rum med modern komfort, en fantasisk frukost på stärkta vita nya dukar varje dag, Kan rekommenderas , inte särskilt dyrt. vi hann med en hel del av stadens sevärdheter på det hela en mycket lyckad lillsemester.

Hemma igen med läsning av tidningarnas nyheter, många sorgliga saker hade hänt, t. ex den pojken som blev rånad och nerslagen nerslagen. Hans kamrater ringde 112 och efter 10 minuter kom en ambulans , som inte tog med sig killen. De närmast hånade och bagatelliserade det hela. Men mamman hämtade honom in till akuten där det konstaterades att han en liten hjärnblödning och div. andra skador. Hon anmälde det hela och det för efterräkningar för den personal som misssköte det hela, hoppas det blir kännbart. Vidare läste jag om en blind 90-åring ,änkling . finne som kom hit på 60-talet och varit med om att arbeta upp vår s.k välfärd. Han hade nu tappat den svenska han lärt sig och ville nu komma på ett vårdhem där dom kunde finska, men blev nekad detta, Vart är vi på väg i Sverige?. Detta är endast ett par exempel vad som händer i vårt rika land. Det är skamligt att äldre och sjuka behandlas på detta sätt.Kommentera gärna

vi hörs Stigge

2 kommentarer:

 1. Härligt att höra att Berlinturen blev lyckad. Ses snart!

  SvaraRadera
 2. Det är då synd då det händer liknande saker som du skrev om med änklingen. Då det talas om kvalitativ vård, borde ju klientens behov och önskemål tas i hänsyn. Hur blir en svensk omgivning hemlik och hälsosam för en finne om inte de hittar ett språk att kommunicera med?
  Jag håller med dig Stigge.

  Vill även tacka dig så jätte mycket för att du piggar upp bloggvärlden med din fina och så äkta blogg! :) blir en trogen följare här efter.

  /Emma, sjukskötarstuderande från Finland
  ( http://smapysslaren@blogspot.fi)

  SvaraRadera