fredag 21 december 2012

MAT i mellandagarna

HEJ. Efter julbordets alla goda rätter och efterrätter kan det vara bra att varva ner med en härlig gryta med kalkon, här lagar jag Birtes viltgryta, som är fantastiskt god. Här kommer receptet:
Det här behövs för 4 portioner,
c:a 5 hg kalkomgrytbitar
1,5 dl creme fraiche
1,5 dl grädde eller mjölk, vi brukar ta vispgrädde
0,5 dl outspädd vinbärssaft
3-4 msk "Touch of taste" vild fond
krossade enbär
timjan
kinesisk soja
salt och peppar
Bryn grytbitarna i lite matfett vackert gyllene i en stekgryta
salt o peppar
vispa samman cremefraiche, grädde med saften, krossade enbär,timjan, fond och soja.
häll ner det i stekgrytan och låt allt puttra under lock c:a 10 minuter och smaka av, vill ni ha det lite mörkare tillsätt Ekströms colorit, vi brukar göra så.
Mycket gott blir det och vi  har kokta potatis till.
Det här bjuder vi ganska ofta på och blir alltid mycket uppskattat, ett gott rödvin till är inte fel.
Smaklig spis önskar Stigge

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar