tisdag 31 juli 2012

DAGENS OUTFIT från OS i London

Hej. Engelsk gentleman i vit kostym och röd slips, väntande på tåg på KING CROSS station i London. Lägg märke till väskorna som han håller fast med ett band, ingen tjuv göre sig besvär här! Nog är han läcker och jag tror han har röda mocca-skor. Han är kanske på väg till något party i OS-Byn.
hälsningar Stigge

söndag 29 juli 2012

KORV I alla storlekar

Hej. I dessa OS-tider när folk inte hinner laga mat, då finns det ett gott alternativ. Varm korv har alltid varit populärt i långa tider. På KORVHUSET, Västra  Kanalgatn 1 har de alla sorters korvar. Kryddiga,vanliga knakar, lammkorvar,hjortkorvar m.flera. Du kan få den direkt serverad eller ta med den kall för egen tillagning. Betjäningen är förstklassig,trevlig och rolig. Prova och njut!!
Det finns ytterligare någon butik på Gyllenpalmsgatan, alltså här i Malmö. Titta på nätet, det finns nog fler butiker på annat håll.
Detta är ett återkommande inslag, där jag kommer att rekommendera affärer och annat,som jag tycker man skall pröva.
Hälsningar Stigge

tisdag 24 juli 2012

OS-HOPP!! mes pristävling!

Hej. Så börjar olympiaden i London om ett par dagar. Svenska OS- deltagare blir nog inte de mest medaljtyngda, men det finns ju några som kan överraska. Själv tror jag på simhopperskan ni ser på bilden, Anna Lindberg, dotter till legendariska Ulrika Knape, som tog Guld i München 1972. Det är 40 år sedan och det skulle vara kul om Anna krönte sin karriär med en OS-medalj, gärna av ädel valör.
Härmed utlyses en pristävling: Hur många medaljer tar Sverige?, precisera de olika valörerna, den som vinner får Mikael Bergstrands succé-roman " DELHIS VACKRASTE HÄNDER".
Svara  här senast den 28 juli !
Lycka till, hälsningar Stigge

måndag 23 juli 2012

ÄNTLIGEN , en skåning (skånska) !!!

Hej. Så har vi äntligen fått en ny landshövding och dessutom en skånska. Vad jag läst om henne så är hon väl bevandrad i det politiska spelet, Margareta Pålsson från skånska landsbygden. Hon berättar att hon har starka nypor och det kan behövas, dels mot danskarna och även mot vår regering, så vi kan få det dansk-svenska samarbetet att fungera, men använda inte de hårda nyporna mot oss skåningar, vi har haft det tungt länge. Här behövs mjukhet och förstånd. Välkommen och lycka till
hälsningar Stigge

lördag 21 juli 2012

En ZLATAN i PARIS

Hej. Så blev det klart med ZLATANS intåg i Paris. Han har tydligen en mycket duktig agent, som lyckats förhandla fram en jättelön, som blev stor även efter skatt. Kritiken växer från regeringshåll, som tycker det börjar bli för mycket av det goda. ZLATAN kan verkligen  "skatta" sig lycklig, det blir mycket att shoppa för,  Paris har det mesta och bästa och dyraste. Lycka till med fotbollen.
hälsningar Stigge

torsdag 19 juli 2012

GODA GRÖNSAKER till Bra priser FINNS DET?

Hej. Ja , det finns det verkligen. Jag har upptäckt en jättebra affär "RÖTTER" , adress Föreningsgatan 30 i Malmö, allt är närproducerat, ofta ekologiskt till bra priser. Skyltar upplyser var det kommer ifrån, gårdar m.fl. ofta småskaligt. Prova , jag lovar ni blir nöjda
hälsningar Stigge

tisdag 17 juli 2012

LYSSNA PÅ DAGENS Morgonpasset P 3 98.0 i repris .

Hej. Här är vi i dagens sändning på P 3 , Morgonpasset. Gå in på P3 :s hemsida , Morgonpassset , Pensionärspanelen, så kan ni Lyssna vad det handlade om idag. Mycket nöje !
hälsningar Stigge

måndag 16 juli 2012

MORGONPASSET i Sveriges Radio P 3. 17 juli kl.09.00

Hej. Så är det åter vår tur igen i MORGONPASSET, tisdagen den 17 juli, på P3 , 98.00, c:a kl. 9.00.
Lyssna gärna ock tyck till.
hälsningar Stigge

lördag 14 juli 2012

SOLENS värmande strålar?

Hej. Ni har ju redan upplevt den solfattiga sommaren än så länge, åtminstone här i Skåne. Vi har med andra ord sluppit att bränna vårt skinn. Själv har jag känslig hud och har efter alla synder tvingats att ta bort en del solskador hos hudläkaren, som är mycket noga. Sist fick jag opererat en skada på benet, som var en relativt ofarlig sak, men måste bort. Så tänk er noga för nu när solen eventuellt kommer, skydda er noga. En sak ni kan göra, som är trevligt och helt ofarligt: Gör något positivt som uppmärksammas och SOLA er sen i glansen.
hälsningar Stigge

tisdag 10 juli 2012

EUROVISIONSSCHLAGER-tävlingen till Malmö, HURRA.

Hej. Ja , nu snuvade vi Stockholm på den här godbiten,det var inte dåligt gjort. Nu gäller det att göra det bästa av detta tillfälle. Babusjorna från Ryssland gjorde ju succé i Baku, därför tror jag att några bönder från ex. Österlen skulle kunna lära sig sjunga en sång på sin säregna dialekt. Ni vet ju hur det går till, ni har ju sett i TV där körer blir proffsiga efter några månader. Själv kan jag sjunga lite grand, men ofta kan jag bara första strofen i sångerna, men jag kan väl också lära mig, kanske leda denna lilla kör till stordåd. Vi har ju nästan ett helt år på oss. Vad tycker ni, kommentera gärna
hälsningar Stigge

söndag 8 juli 2012

RULLATORER I FOKUS

Hej. läste i Sydsvenskan om framtidens rullatorer, verkar hända mycket på detta förträffliga fortskaffningsmedel. Det skall bli en modell med höj-och sänkbar ramp, som kan hjälpa föraren upp  vid ett eventuellt fall.Vidare kamera och skärm för kontakt med ex. hemtjänsten, paraplyhållare,mugghållare, hjul som kan snurra i sidled m.m. Så nog rör det sig, men jag skulle även vilja föreslå följande:
Skärmen skulle även vara internetansluten, så förare kan surfa på nätet t. ex. när de väntar på färdtjänst och doktorn vid lång väntan, det förekommer ju rätt ofta. Även eldrift borde diskuteras så föraren snabbt kan komma undan vid ex. rånförsök m.flera situationer. Ja , listan kan bli längre. Kommentera gärna och lämna förslag.
hälsningar Stigge

torsdag 5 juli 2012

SUCCÈ igen i P3 MORGONPASSET tisdag den 3 juli !!

Hej. Så var vi åter i MORGONPASSET , Ingegerd Roth och jag i tisdags den 3 juli och träffade det härliga sändningsteamet. Det blev en trevlig stund, förhoppningsvis också för lyssnarna. Om ni vill höra det , gå in på P3 Sveriges radio MORGONPASSET, pensionärspanelen, så finns vi där.
hälsningar Stigge

söndag 1 juli 2012

LIVSMEDELVERKET REKOMMENDERAR

Hej. Som ni säkert har sett så har Livsmedelverket rekommenderat vad vi skall äta för att vi skall må bra, folkhälsan skall bli bättre. Mer grönsaker och frukt, fisk och andra nyttigheter. " Du blir vad du äter" sägs det, på bilden ser ni hur det går om man äter för mycket morötter, inte så bra eller hur? Tänk att bli en torsk eller en lip-sill vid för mycket intag av dessa nyttigheter. Ett svin om man äter en fläskkotlett. Ja, det tål att tänka på vad man svänger i sig. Jag tycker inte vi har så många valmöjligheter på frukt och grönt, importerat till höga priser. Ingen vidare kvalitet på vinterhalvåret. Vad tycker ni? Kommentera gärna och ge förslag på vettig mat till bra priser.
Hälsningar Stigge.

PS. På tisdag den 3 juli c:a kl. 09.00 är jag i P 3 ,Sveriges Radio , Morgonpasset, Pensionärspanelen. Lyssna gärna. DS