fredag 22 februari 2013

VART ÄR VI PÅ VÄG ??

Hej. Ja det kan man fråga sig efter all kritik som numera dagligen riktas mot den svenska sjukvården. Journalisten Maciej Zaremba på Dagens Nyheter har den senaste tiden i 2 reportage uppmärksammat hur sjukvården behandlar patienterna. Den första artikeln den 17 februari   och den andra den 20 februari , det kommer fler. De publicerades i DN på kultur-delen. För övrigt var han på radio idag på morgonen i P 1. Det mesta har handlat om hur vi skall "prisas", alltså prissättas beroende på vilken sjukdom man har. Du skall prioriteras ju lindriga sjukdomar du har,men är det allvarligare  så blir det mindre pengar till den vårdenhet du besöker.  Det är långa artiklar, om ni har möjlighet försök att läsa dem, det är skrämmande läsning och det berör oss alla. Du skall vara lönsam Patient!!
Här i Skåne har vi en region som bollar sjukhus hit och dit utan att personal underrättas innan beslut fattas, det påstås att allt har gått i demokratisk ordning. Man tar sig för pannan och önskar att regionsledningen snarast byts ut. Det blev lite långt inlägg, men jag tycker det är viktigt.
Håll er friska så mycket som möjligt önskar Stigge.

1 kommentar:

  1. Det råder ingen tvekan om att kommunen behöver få in mer pengar. Vi behöver en Skattehöjning tillsammans med en effektivisering av de kommunala verksamheterna. Det blir så här när Regeringen vill sänka skatten och gör det ochså
    då blir det skit med skola, sjukhus mm,,,,Erik.S

    SvaraRadera