fredag 19 mars 2010

nu är det vår

Hej. Äntligen har temperaturen stigit och solen har varit på gott humör. Igår var en utesittaredag med nästan 10 grader. Själv var jag och min äldsta bror i Lund för att uppvakta en annan bror som fyllde 80 år. Han har varit lite knackig men har bra humör, skämtsam och han blir bättre dag för dag. Dagen blev mycket lyckad och han var mycket glad för att vi hade kommit.

Här nedan kommer en vits som han drog för oss. : Det var 2 gamla skolkamrater som träffades efter många år. Den ene som var klädd i ganska korrekta kläder berättade att han var matematiklärare , han hade ju varit klassens ljus speciellt i matematik. Han tittade lite nedlåtande på den andre som var klädd i en tjusig överrock, var dyrt klädd, frågade vad han hade gjort i sitt liv, han hade ju varit svag i alla ämnen, speciellt i matematik, sämst i klassen. Han svarade, ser du det stora huset därborta, det är mitt. Matematikläraren blev förvånad och frågade hur han hade kunnat tjäna så mycket pengar. Jo svarade han, jag har gjot fina affärer, t. ex köper jag för säg 1:- och säljer för 5:-, dom 4% jag tjänar lever jag gott på. Där hade vi matematik i den högre skolan.

hälsningar Stigge

1 kommentar:

  1. hej morfar! låter som att ni har det härligt där hemma. Jag har inte din mail, vad är den? Vill gärna maila er och berätta lite om resan! kram vera

    SvaraRadera