onsdag 14 april 2010

nu får det vara nog

Hej Idag blir det allmänt gnällande. Det gäller alla dessa överdrifter om Skåne och skåningar, hur dåligt det är här nere.

Det kommer speciellt från en krönikör i radio P 1, naturligtvis Stockholmsbaserat, som ondgör sig över vår dialekt, vår rasism, våldet m.m. Detta fick svar på tal av Sydsvenskans Heidi Avellan i sin ledare lördagen den 10 april, där hon bl.a nämde att så intilligensbefriat antiskånskt kan man knappast bete sig.

Jag för min del tror att det är ren avundsjuka som ligger till grund för detta skitprat. Dom vet att vi är den mest expansiva regionen i Sverige och ligger nära kontinenten. Alltså inte på baksidan.

De styrande i vår "huvudstad" är också mycket dåliga på att lösa alla de problem och regler som finns mellan Sverige,läs Skåne,
och Danmark. Vi har ju nu haft bron i 10 år ,något har hänt men långt ifrån vad som behövs. Läs Heidi Avallans krönika iSydsvenskan lördagen den 10 april så får ni en fin översikt vad som hänt mellan
Beträffande dialekter så ondgjorde författaren P C Jersild för en tid sedan över den och föreslog att den skulle översättas.

Jag kontrar med: stockholmskan behöver faktiskt göras mer begriplig i radio och TV, många svamlar.

Förresten som avslutning kan jag nämna att 2 Skånelag leder allsvenskan i skrivande stund.

Zlatan är ju Sveriges i särklass bästa fotbollspelare, skåning naturligtvis

ha det bra, vi hörs Stigge

3 kommentarer:

 1. Kära Stig Stickan Bamse!
  Grattis på födelsedagen från Filippa, Bella, Krister och Annelie.
  Stor kram, vi ses på onsdag!!

  SvaraRadera
 2. Bra rutet Stigge! På dom bara, så det bloar.

  SvaraRadera
 3. Jag skulle vilja önska ett födelsedags-inlägg!

  SvaraRadera