lördag 26 november 2011

Jag hör inte, vad sa du ......

Hej. Den senaste tiden har jag läst och "hört" om den höga ljudnivån på musikkonserter och hur många ungdomar som får tinnisus och andra skador. Ett enkelt sätt är att använda öronskydd, men det ser man sällan. Om jag hade varit ung och haft möjlighet att studera hade jag satsat på en utbildning som t.ex. öronläkare, hörseltekniker eller närbesläktade branscher, det är de absolut bästa framtidsyrkena. Larmet ökar överallt, tystnaden är sällsynt. Vad tror ni ?
hälsningar Stigge

3 kommentarer:

 1. Jag hade satsat på ljudtekniker istället och siktat på att få ner ljudnivåerna och öka medvetenheten om oljuds skadliga inverkan. Det är ju alldeles galet att folk stoppar öronproppar i öronen istället för att ljudvolymen sänks! Eller uppfinnare till någon teknisk pryl, som gjorde att ljudvolymen automatiskt anpassades till människoörat... ja,ja, här önskas det vilt... Tystnaden är underbar och hälsobringande och ack, så sällsynt.

  SvaraRadera
 2. Det vore väl bättre att musiken anpassade sig till normal ljudnivå.Det är så högt så jag får ont i halsen ,då man behöver skrika(överrösta musiken)för att prata med någon annan. Bedrövligt men sant,alltså blir det inga musik upplevelser längre

  SvaraRadera
 3. Vi var på en handbollsmatch,förra året.Och i
  pausen spelade dom sååååå hög dunka, dunka musik
  Otrevligt denna höga ljudnivå.
  Trevlig kväll.
  Mvh:Mio

  SvaraRadera