måndag 13 juni 2011

Svart eller vitt ?

Hej. Svarta pengar har ju använts på många olika sätt under många år. Läste häromdagen i SDS hur samvetslösa arbetsgivare utnyttjar de papperslösa flyktingarna med svältlöner, detta är det värsta.
I övrigt betalas många tjänster svart, vi har väl alla lite till mans betalat något vid sidan om. Detta har väl blivit betydligt bättre, när det nu finns både RUT och ROT-avdrag, det blir billigare än den svarta varianten. För många år sedan under krigsåren fanns den s.k. svarta börsen,där man kunde köpa ransonerade varor till ockerpriser, det var många som blev rika på detta , så nog har det funnits skumma affärer alltid, mer eller mindre.
Förr i tiden eldades mycket med kol och det var då jag för första gången kom i kontakt med svarta pengar. Min mor handlade av en kolhandlare som var ganska svart över det hela. När hon betalade och fick pengar tillbaka sa hon: Det var hemskt vad pengarna var svarta!

Hälsningar Stigge

4 kommentarer:

 1. Jag fattat precis vad hon pratar om! Svarta pengar i Indien är inte bara mutor och dylikt på hög nivå utan också de låga valörerna, skrynkliga och osedvanligt skitiga småsedlar som man knappt vågar torka sig där bak med.

  SvaraRadera
 2. ah du har bra humor du! :D

  SvaraRadera
 3. Ett skämt precis idin stil!

  Pinglemor

  SvaraRadera
 4. Men för kolhandlaren var det ingen "black om foten" att fortsätta sina smutsiga affärer.... ha det gött Stigge

  SvaraRadera