tisdag 6 december 2011

JULEN VARER LENGE.......

Hej. Så är det igång igen, klappjakten och hetsen, julbord m.m. Vi blir aldrig klokare så vi får skylla oss själva. Visst är det trevligt med vissa händelser, umgänge med släkt och vänner, god mat m.m. Men nog jagas det upp en stämning om att köpa, köpa, köpa, och det börjar tidigt. Ja, det blir väl rekord i år igen, trots krisen i ekonomin, men "hjulen" skall ju rulla fortare och fortare. Jag är absolut ingen glädjedödare men lite lugnare hade inte varit helt fel. Efter julen har vi ju trängseln på JÄTTE-REAN.
Min svärfar som var dansk hade ett favoritstycke ur en populär dansk julsång: " JULEN VARER LENGE; KOSTAR MANGE PENGER", det stämmer ju rätt så bra. Jag återkommer senare med ytterligare julbetraktelser.
hälsningar Stigge

6 kommentarer:

 1. Du har så rätt, precis, vi lär oss aldrig! Och lika utslagna ligger vi på julaftonskvällen alltid efter ha ätit upp alla "perfekta och moderna" julrätter vi slitit med i timtals..

  SvaraRadera
 2. Din blogg är banne mig helt fanatastisk. Det behövs fler ÄLDRE förebilder som du! Tack!

  SvaraRadera
 3. Fin reflektion far. Men betyder det att jag nu inte kommer att få några julklappar av dig?

  SvaraRadera
 4. Det bästa vi kan ge varandra i jul är vår tid,
  vårt engagemang och vår glädje.
  Mvh:Mio

  SvaraRadera
 5. Ser fram emot en kväll med "hygge" några dagar före jul! Kanske med en liten klapp!
  Pinglemor

  SvaraRadera
 6. Nu ska jag berätta om jularna med mina bonusbarns familj. Barnen får en eller två vanliga julklappar, något som de eftertraktat, för övrigt nyttosaker, som strumpor, etc. Men framför allt får de upplevelser av oss vuxna. Teater, bio, lekland, busfotografering, skridskoåkning, fika på stan, etc. Och vi vuxna skippar klapparna och skänker istället valfri summa pengar till något välgörande ändamål. Detta meddelas högtidligt vid julklappsutdelningen. I fjor valde jag att skänka 10 flyttkartonger med kläder, husgeråd och böcker till Emmaus och Myrorna. God Jul!

  SvaraRadera