torsdag 26 januari 2012

RADIO-TV förr och nu.

HEJHHejHEJ. Jag har ju i min yrkesverksamhet varit i radio-tv branschen och har många minnen därifrån. Jag var anställd på Luxor i 25 år och bearbetade radio-Tv handeln i Södra Sverige. På den tiden fanns det många mindre och medelstora radiohandlare och jag fick många vänner där. Idag finns det inte så många kvar, numera slåss de stora kedjorna med varandra, men det finns ett par stycken av mina handlare som kämpar på. Vi har Nilsson & Son i kävlinge, som nu sköts av 3:e generationen. En av mina bästa vänner var 2:a generationens Hans-Åke Nilsson , som tyvärr gick bort nyligen efter många år som framgångsrik radiohandlare. I tacksamt minne bevarad. Vid begravningen träffade jag en annan av mina gamla kunder, Lars Wilson, 2:a generationens radiohandlare från Hörby. Mycket framgångsrik han också , men har nu sålt sitt företag som lever vidare. det var ett trevligt möte, där vi ventilerade en hel del minnen.  Så det finns plats för serviceinriktade TV -handlare, de behövs och de är kunniga och följer med itekniken som har ändrats en hel del.
hälsningar Stigge

3 kommentarer:

 1. ja det är synd att alla småföretagare sakta med säkert konkurreras ut av dessa stora kedjor som troligtvis ger en ett bättre pris, men servicen och omtanken finns inte där.
  och vad vill man stödja och vad vill man ha?
  jag vill ha någonstans där jag kan få god service och hjälp med att hitta just det som jag har behov för.
  det är som att handla kläder, jag ger hellre lite mer i en liten butik där jag får hjälp än att köpa något billigt i en stor kedja som sedan tappar formen efter fem tvättar.

  SvaraRadera
 2. Hej,Magnaten,har inte kommit in på dinsida för att
  kommentera på ett tag.Sidan har försvunnit när jag
  skulle kommentera.Men idag har den blivit okej
  igen.Ja,det var gamla goa tider.Synd att de här
  mindre Tv handlarna försvinner.Men nu är det
  år 2012 och allt förändras,som vi människor också.
  Allt går i sådan rasande takt inom tekniken så
  det är svårt att hinna med.
  God-Kväll
  Mvh:Mio

  SvaraRadera
 3. Hoppas Kävlinge-Nilssons dotter fortsätter orka hålla fanan högt. De små radiohandlarna behövs verkligen.

  SvaraRadera