söndag 21 september 2014

VAR GOD VÄNTA.....?

HEJ. Som ni alla vet har ju vårdköerna växt de senaste åren. I vår region blir det förhoppningsvis regim-skifte och då kan det ev. bli bättre. Väntans tider kan istället bli : det är snart din tur, du har endast 4 före ".
Jag ger här ett par exempel på hur det kan se ut: för en vecka sedan var det ett reportage i TV om en relativt ung man som hade Parkinsons med besvärliga skakningar, han hade stått i kö i 3 månader( enligt lag skall man då få behandling, i detta fall en operation, men fick reda på att det skulle dröja 1 År?? innan han kunde få den. En neurolog intervjuades och upplyste om att det inte fanns personal som kunde utföra denna operation, han beklagade detta !! Det finns väl inom EU kompetens, det borde kunna fixas, så den stackars mannen kunde få ro. Sorgligt.
Ett annat betydligt lindrigare fall berör min fru, som ev. har grön starr, de vet inte riktigt, men tar droppar för säkerhets skull, ringde till ögonkliniken för att få en tid för undersökning, hon var sist för c:a 1, 5 år sedan, men fick upplysningen att det skulle dröja 16 månader???!!! innan hon fick en kallelse.
Det finns säkert massor med liknande fall.
Vårda er hälsa  STIGGE

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar