tisdag 9 februari 2010

kulan i luften

Hej. Vintern håller i sig men fotbollssäsongen är så smått igång. Vi har visserligen kunnat se fotboll hela vintern med bl.a Zlatan som gör succé i Barcelona, men det blir ändå fint när man kan se de live.

I dagarna har Sydsvenskan gett ut en bilaga med anledning av MFF:s 100 års jubileum. Det är en fyllig skrift me många intressanta inslag, bl. a den om " Hövdingen Eric Persson, som enligt en del var diktator som bestämde allt, men han gjorde mycket för sina spelare, som älskade sin hövding. Han var för övrigt tongivande i svensk fotboll med många uppdrag även internationellt.

Han svarade sina belackare med följande: Diktator? Visst inte. Vi har en bra styrelse, men jag vinner ofta gehör för mina synpunkter.

Att han bestämde beskriver denna historia: En stockholmsjournalist ringde för att få laguppställningen. Men Hövdingen var inte på plats, så en styrelsemedlem svarade att journalisten fick återkomma. Vad har ni för väder i Malmö, undrade journalisten. Ja, se det kan jag inte svra på. Ni får vänta tills Persson kommer!!!. Snacka om makt.

Läs gärna bilagan om du är MFF-frälst.

I övrigt väntar Vinter-OS, skall bli kul. Vi hörs Stigge

1 kommentar:

  1. Nu har jag läst MFF-bilagan och den var ju bra. Men visst var det bättre förr? Kommer du ihåg när jag var liten påg och du tog med mig på Stadion? Vinst varje gång och korv i kladdfuktigt bröd varje paus. Nostalgi.

    SvaraRadera