torsdag 7 april 2011

Från förr i tiden


Hej. Igår var jag på ett möte med gamla kompisar från ungdomen. Vi träffades på Bullen (två Krögare), en anrik krog och pub, som funnits länge. Det var några år sen vi sågs sist, några är borta, men vi som ställde upp var jag, Sven, Olle och Leo som kom från Helsingborg. Vi fick ett par öl och en gammaldansk och hade en trevlig stund. När vi var i 18-20 årsåldern träffades vi ofta, vid tjänlig väderlek spelade vi alltid fotboll på Limhamnsfältet. Vi hade både lagledare och även en hövding, namn efter den legendariske Eric Perssson i MFF.

Tyvärr skadade lagledaren Bengt sig i knäet och han var mycket rädd för doktorn, så han gick med sitt dåliga knä ända tills han blev 70 år, röntgenläkare sa att det såg ut som ett grustag i knäet. Han blev fullt återställd, en aning för sent. Tyvärr är han nu borta.

Sin rädsla för operation hade han efter följande historia: en kompis till honom blev också opererad i knäet och hade frågat hur länge operationen skulle pågå och fick svaret c:a 2 timmar. Först 10 timmar efter vaknade han och frågade varför det hade tagit så lång tid och fick då svaret att de hade opererat ett nytt högerknä i vänster ben, efter halva tiden hade de upptäckt misstaget.

Ett tillägg: efter våra fotbollsmatcher gick vi till en ölkrog som hette Bägaren som låg vid Södertull och tog en öl, sen gick vi och träffade flickor.

Hälsningar Stigge

5 kommentarer:

 1. ahh, vilket bra inlägg! alltid kul att höra om din ungdom!

  SvaraRadera
 2. Härligt med lite berättelser från din vilda ungdom.

  SvaraRadera
 3. Jösses - tro fan att karln inte ville operera sig efter sin kompis skräckhistoria :-)

  SvaraRadera
 4. Även jag har besökt Bullen och tagit en öl eller två. Där är trevligt och gemytligt men trångt.

  SvaraRadera
 5. ohh fy inte konstigt att han var orolig, men vad synd att han väntade så länge med att få sitt knä röntgat. hoppas ni hade en trevlig kväll, det är alltid härligt att träffa gamla vänner. tycker jag som inte ens har fyllt trettio så jag kan tänka mig att ni har desto mer att prata om när ni väl ses.

  SvaraRadera