söndag 3 april 2011

Populär klassiker

Hej. Jag vill uppmärksamma er på en verklig kändis som var otroligt populär på 60-70-talet, han ledde då det populära TV- programmet Kontrapunkt, en tävling mellan de nordiska länderna i klassisk musik. Ett av programmet sågs av ca 12 miljoner tittare. Klassisk musik blev väldigt populär och han var en riktigt rolig en. Det har gjorts en dokumentärfilm som visas på mejeriet i Lund, nu på tisdag, kommer också senare på SVT.Ni unga som ser på min blogg skall absolut titta på detta, ni får säkert en högtidsstund.

Ett program där Hagge Geigert  intervjuar honom finns på SVT, play, goggla bara på Sten Broman så hittar ni rätt.

Det går många historier om honom, många mycket roliga.
Här är en: han var ju kompis med Fritjof Piraten Nilsson, de lär en gång per båt åkt över till Saltholmen, där fanns en restaurang. Där åt de och drack gott. Mellan Saltholmen och farleden för flygbåtarna låg ett stort grund där vattendjupet endast var en halv meter. Dit forslades Sten Broman denna lugna dag endast iförd badbyxor. Han ställde sig på grundet med en stor grogg och skålade med passagerarna på flygbåten, Det måste ha varit en festlig syn och den lär vara sann, vad tror ni ?
Flygbåtarna gick ju mycket ofta sommartid mellan Malmö-Köpenhamn.

Hoppas ni gillar denna tillbakablick, han var ju på den tiden en superkändis

hälsningar Stigge

6 kommentarer:

 1. STEN BROMAN VAR EN PROFIL MED KLASS.
  Hade han inte ett stambord på Savoy?
  Må gott denna gråtrista måndag.
  /Kerstin

  SvaraRadera
 2. Sten Broman glömmer man aldrig. Han var en särling i svensk TV-underhållning. Glömmer aldrig hans 24-timmars ägg och prövade det faktiskt.
  Ha det så gott

  SvaraRadera
 3. Underbar sida du har. Om vi ändå kunde locka flera att göra som du. TACK, vart så glad idag då jag hittade hit. Hoppas du inte har något emot att jag tipsar om din blogg på min sida. Vänligen Helena Svensson

  SvaraRadera
 4. Det finns mycket roliga historier om Sten Broman och Fritjof Piraten Nilsson. Det är kul att du skriver om det på din blogg.

  Om du vill kan du kolla min blogg. Jag skriver om lite allt möjligt...

  http://www.keyoghettson.com/

  SvaraRadera
 5. När Sten Broman var programledare i Kontrapunkt hade han alltid kostymer med friska färger. Jag kommer ihåg att vi hade bara svart/vitt TV på den tiden men i vårt hus var det en TV affär på nedre våningen och där stod TV apparaterna på dygnet runt och när detta program startade måste jag kommer jag ihåg rusa ner och titta vilken färg han hade. Dom kunde vara både oranga och vårgröna. Härlig man!

  SvaraRadera
 6. Han var en riktig klassiker Sten Broman var för den klassiska musiken född till att precis som Sten-Åke Cederhök var född till skådis Så här goa gubbar finns inte i dag dom är väl värda att minnas De påstods att Sten Broman avskydde dragspel Detta är helt fel Dräemot så hade han gjort ett uttalande som har missuppfattats
  Han fick minsann höra dragspelsmusik på sin 80 års dag

  SvaraRadera