måndag 16 maj 2011

DAGENS BOKTIPS

Hej. På bilden ser ni den bok som jag varmt rekommenderar. Det är " I det sista regnet" av Janesh Vaidya, uppväxt iKerala i södra Indien. En bok om livsvisdom och om kärleken till livet. Kan läsas av alla åldrar, åtminstone från tonåren och uppåt. Läs den och njut.
I
I övrigt läser jag f.n  Döden & Co. av Lukas Moodysson, han ni vet med filmen " Fucking Åmål". Verkar intressant men jag har inte kommit så långt med den ännu.
Deckarduon Sjöwall och Wahlö har kommit tillbaka med nya upplagor, har läst Terroristerna, mycket spännande, kommer att läsa fler av av dem.

Har ni några bra boktips? Vill gärna veta-

I övrigt skall jag på realeasparty om en ny bok, som kommer ut idag. Ni får veta mer i morgon.

hälsningar Stigge
 u

4 kommentarer:

 1. Hej Stigge!
  Jag tycker om Karin Brunk Holmqvists böcker. De utspelar sig på Österlen och är kul och mysiga. Jag har bara läst "Sirila gentlemän sökes" och "Rapsbaggarna" änsålänge men tänkte avverka fler i hängmattan i sommar.

  Sen tycker jag också om Mary Ann Shaffers bok "Guernseys litteratur- och potatisskalspajssällskap" som skildrar livet på en ö i engelska kanalen som var belägrad av tyskarna under andra världskriget.

  Om böckerna:

  Sirila gentlemän sökes. Vi är två ensamstående damer, 81 och 79 år, varav en är lite halt. Vi söker var sin manlig vän. Vi vill gärna att ni bor i Tomelilla eller dess närhet och har bil så ni kan köra oss till Kivik när fruktträden blommar. / Sista försöket /.

  Nu börjar äventyret! Alma och Margit vet inte riktigt vad sirila betyder, men det ser bra ut i kontaktannonsen, och nu väntar de ivrigt på svar. I väntan på trevliga män vänder Alma och Margit upp och ner på Solgläntans äldreboende där de bor temporärt. Deras hus ska jämnas med marken av Tomelilla kommun och i väntan på lägenheter bor de på pensionärshemmet. Där väntar utmaningar: Den bitska föreståndaren Ulla vet inte vem hon tampas med när hon trilskas med damerna, och oppositionsrådet Kjell får också sina fiskar varma. Gamla damer sitter inte där man sätter dem!
  -----------------------------------
  Rapsbaggarna. Bröderna Henning och Albert lever ett stilla liv utanför Onslunda på Österlen. Vardagen består av cykelturer till handelsboden och på avstånd håller de ett öga på sitt gamla föräldrahem. Men förändringar stundar. Barndomshemmet blir behandlingshem för missbrukande kvinnor och rykten går om märkliga rundlar i rapsåkern bakom brödernas uthus. Ett litet missförstånd i TV-kameran och Hennings och Alberts lugna liv är ett minne blott.
  -----------------------------------
  Januari 1946: London är på väg att återhämta sig efter kriget och författaren Juliet Ashton funderar över sin nästa bok. Så får hon en dag ett brev från en man hon aldrig träffat, Dawsay Adams från ön Guernsey i Engelska kanalen som under kriget varit ockuperad av nazisterna. Adams har hittat Juliets namn på försättsbladet till en bok av Charles Lamb och nu undrar han om hon känner till fler böcker av samme författare.

  Juliet och Dawsey Adams börjar brevväxla. Han berättar om öns läsecirkel, Guernseys litteratur- och potatisskalssällskap, och snart har Juliet inlett brevväxling med flera av läsecirkelns medlemmar. Hon fängslas så av deras öden och berättelser om livet på ön att hon bestämmer sig för att åka dit. En resa som kommer att förändra hennes liv.

  SvaraRadera
 2. Hej Stigge, jag är så glad att du rekommenderar I det sista regnet. Det är en bok som har betytt mycket för mitt liv. Den har gjort att mitt förhållande till min familj och speciellt mina far- och morföräldrar blivit ännu djupare. Jag tycker så mycket om den här boken och alla som rekommenderar den.

  Har du läst Janesh Vaidyas nya bok Ayurveda för ditt sinne? Jag kan varmt rekommendera den.

  Önskar dig en väldigt fin tisdag/Malin

  SvaraRadera
 3. Jag har en bra bok som jag rekommenderar! "Tisdagarna med Morrie" av Mitch Albom, kom att tänka på den när jag läste boktipset om livsvisdom. Den boken innehåller massor av den varan.
  Tack för ett trevligt boktips!

  SvaraRadera
 4. Tack för detta boktips! Ska jag kolla in, hoppas den finns på Bibblan. Om jag har bra boktips till dig, vet jag inte, men jag kan nämna att min favoritbok är "Fem hjärtan i en tändsticksask" av P C Jersild. Underbar skildring av hans barndom och uppväxt i en av de första egna-hems-villorna i liten förort utanför Stockholm. /Kit

  SvaraRadera