måndag 30 maj 2011

Österlen igen !!

Hej. Det är kanske lite tjatigt med min kärlek till Österlen, men i helgen var vi hos goda vänner i Baskemölla, där dom har byggt ett fantastiskt hus och bor där nu året runt. Intill ligger Tjörnedalagården med sina konstutställningar och har även restaurang och cafe. Och nedanför ligger havet med vandringsleder ex. mellan Vik och Baskemölla. Det är inte alltid lätt att bli accepterad som ny Österlen-bo, här skall man nämligen helst vara född om det skall räknas.
Det går en historia om 3 st 85-åringar som låg på sjukhuset i Simrishamn. Två av dem snackade alltid tillsammans och man kan säga att den tredje blev lite utmobbad. En dag sa en av dem, vi kan väl börja  prata med honom, men då sa den andre: han är ingen riktig Österlenare. Den förste sa då, ja men jag har känt honom i hela mitt liv, han har ju bott här i Simrishamn alltid, fick då till svar: ja,ja , men han är född i Ystad och kom inte hit förrän han var 1 månad gammal !!!

Så kan det gå, men jag tror våra vänner är fullt accepterade.

Hälsningar Stigge

7 kommentarer:

 1. Härligt! Man blir sugen på att åk till Österlen, ska försöka till nästa helg.

  SvaraRadera
 2. Österlen är vackert. Håller helt med. Alla små gårdar som ligger utspridda. Alla små städer med sina vackra hus. Jag är lite svag för Skillinge faktiskt. Precis lagom by och så vackra små hus.

  SvaraRadera
 3. Härliga bilder! Skillinge är också min favorit. En författare bodde där och brukade säga till journalister som skulle komma och intervjua: Det är lätt att hitta, sista huset längs vägen, innan havet! Så ville jag bo. Här ska du få en Ystad-historia: Ystadborna är kända för sina öknamn. En Herre kom resande med tåget, vandrade ner till Revhusen och sökte efter Johan Nilsson. På ljugarbänken satt två gubbar. Herrn frågade om de möjligen visste var Johan Nilsson bodde. Fiskarna gned sina hakor och sa: Näääeee, den kännor vi ente ti". Då sa Herrn: "Han kallas visst för Mannen..." varpå den ene fiskaren sa: "Mannen!! Det är ju jag! Ridå.

  SvaraRadera
 4. åh där har man varit ett antal gånger. vi har sommarstuga i simrishamn. finfint. älskar också österlen

  SvaraRadera
 5. Själv så föredrar jag Stens Huvud, eller mer specifikt Cafe Annorlunda. Där har det blivit en och annan mandel-kubb.

  SvaraRadera
 6. Jag å min sida förstår inte varför man lämnar Agunnaryd.

  SvaraRadera
 7. Österlen är otroligt vackert, har bott i Simrishamn i 20 år, men bor nu i Malmö sedan 2 år. Det ligger något i det där med att man ska vara infödd, för att få vänner och passa in.

  SvaraRadera