söndag 10 juli 2011

MORGONSTUND HAR GRÖT I MUN !


Hej. Utan att vara grötmyndigvill jag ändå framhålla att en rejäl frukost är bra för välbefinnandet.  lagom portion havregröt med tillbehör, sylt eller liknande, själv strör jag på kanel. Ett glas youghurt eller fil, ett par goda smörgåsar med gurka och tomat, även marmelad är "tillåtet". Brödet rostar jag gärna, just nu har jag ett s.k. hälsobröd. Sedan ibland ett maffigt typ danskt wienerbröd och naturligtvis kaffe eller te. Så här börjar jag dagen, hur gör ni? Tipsa gärna. Ost äter jag också varje dag. Hoppas ni har fått en bra morgonfrukost i dag.
Hälsningar Stigge

7 kommentarer:

 1. Hejsan. Frukosten är mitt favoritmål, skulle nog kunna äta frukost till varje måltid. Jag skiljer på vardags och helgfrukost, och kan riktigt längta till helgfrukostarna. Sommartid blir det fil och musli, helst hemgjord, till vardagsfrukost. Tet dricker jag sen på jobbet med frukt. Vintertid när jag är frusen om morgnarna, blir det gröt med lingonsylt. Helgerna blir det smörgåsar, antingen hembakade franskbrödbullar, eller så köper vi hos bagaren, med extra gott pålägg, tex skagenröra, brieost, och så grönsaker och en stor balja te till, inte påste förstås :o). Söndagar kokas det alltid ägg, som äts med dillkaviar. Äta på hotell, är ju rena paradiset för en frukostnörd som mig :o)). Smaklig måltid. /Karin

  SvaraRadera
 2. När jag jobbar äter jag en medhavd smörgås när vi har kl.9-kaffet. När jag är ledig äter jag frukost 2 timmar efter jag stigit upp. När jag går upp blir det två koppar kaffe med mjölk (vardag som helgdag). 2 timmar senare är det alltid 2 kokta ägg, en smörgås med ost och ett stort glas mjölk. Ytterligare en kopp kaffe på det.

  SvaraRadera
 3. Hej Karin och Birgitta. Tac för era fina frukosttips, jag skall prova en del av era tips.
  hälsningar Stigge

  SvaraRadera
 4. Smoothie är en jättebra frukost! Mixa en halv banan, fil eller yoghurt och halvfrusna bär med stavmixer. Just nu är favoriten färska jordgubbar och några bitar fryst mango. Är bananen mogen behöver man inte tillsätta något socker alls.

  SvaraRadera
 5. Havregrynsgröt gör gott! Men jag börjar dagen med koffeinfritt kaffe med vispgrädde. 1 timme senare havregrynsgröt, även den med vispgrädde, kanel, nån sylt eller skivad banan. Stranddagar fortsätter frukosten vid Ribbans brygga 9 med nybakade bullar av råg, majs eller liknande från bageri. De avnjutes med mycket Brieost, strimlad paprika och 1 kokt ägg. Allt ekologiskt så långt möjligt. Mums!

  SvaraRadera
 6. Roligt att läsa om alla olika frukostar, och en del nya tips får jag ju som måste provas./Karin

  SvaraRadera
 7. Hej Stigge
  Jag äter havregrynsgröt med hemmalagad körbsärssylt eller äpplemos måndag - fredag. Till helgen blir det andra bullar..fransbrööö tex eller Clasbakat med kokt ägg och kaviar och så på det en rejäl kopp kaffe Olé till det. Olé!! Kram till dig och Birthe.

  SvaraRadera