fredag 1 juli 2011

Nu inleds STORA MATVECKAN

Sommartider är också mattider. Därför tänkte jag just idag, efter en väldigt god middag, inleda en hel vecka i gastronomins tecken. Jag har precis haft besök av en charmant engelsk lady, 89-åriga Mona, samt mitt älskade barnbarn Kim, 25 år, boende i Melbourne och på sommarbesök i Malmö. Tillsammans med min fru Birte och min son Mikael avnjöt vi en trerättersmeny med lite extra tillbehör som jag nu vill dela med er. Sen kommer det mera. Planen är en liten Magnaten-variant på "Tinas kök", en videoblogg som dyker upp om några dagar. Ska bara tänka ut ett riktigt bra recept först. I övrigt kör vi på med mat- och dryckestips hela veckan. Smaklig måltid!




                                          
                                           Först en gin och tonic på balkongen.

                                            Här är frugans berömda moussaka, en malmöitisk
                                            variant på den grekiska nationalrätten. Supergod!
                                        


                                            Till det krävs en fräsch sallad med olivolja

  
                                           Ny favorit från Ingelsta kalkon: picknick-bog på lår


                                          Waldorfsallad - en sommardröm med valnötter


                                          Zoegas Hazienda - ekologiskt kaffe med kraft. Pröva,
                                          ni kommer inte att bli besvikna.

                                           Och så det absolut bästa till sist: Birtes smulpaj med
                                          rabarber och vaniljvisp. Mums!

5 kommentarer:

  1. Så fin kalkon från Ingelsta.Brukade åka dit och
    handla när vi var hos mina föräldrar i Skåne.
    Men idag skall vi äta något från grillen till-
    sammans med min moder (96 år).
    Trevlig helg.
    Mio

    SvaraRadera
  2. En ypperlig måltid och underbart sällskap. Tack!

    SvaraRadera
  3. Det där ser mycket godare ut än Ingvar varmkorv i Älmhult, som jag avnjöt idag. Kan man beställa hem dig som gästkock om man har fest, eller är det Birte man ska ta?

    SvaraRadera
  4. Om man får önska sig ett recept du tillagar i din kommande videoblogg så skulle jag vilja föreslå luad ål. Det är kånskt och gott.

    SvaraRadera
  5. Waldorfaren smälte i munnen och bogen slank ner som en stövel-knekt i pannrummet.. för att inte tala om mousakan som förde minnena tillbaka till Antiparos 98. Birtes smulpaj var det ultimata sättet att avsluta denna underbara kulinariska resan på, 5 kalkoner av 5 möjliga!

    SvaraRadera