fredag 29 juli 2011

TV_SPEL PÅ GOTT OCH ONT


Hej. TV-spel är ju mycket populärt bland unga och ibland bland lite äldre. Jag är väl inte mannen att bedöma vad som är dåligt eller bra. Men de spel med extremt mycket våld borde nog förbjudas.Enligt det s.k. " manifest" som den norske massmördaren publicerat på nätet, fanns ett mycket våldsamt Tv-spel nämnt, det gick ut på att döda så många som möjligt. Allt enligt nyheter jag hörde idag på radio. En undersökning visade också att våld på TV-spel påverkade spelaren. Så nog finns det anledning att se allvarligt på detta. Skriv gärna en kommentar vad ni tycker.

hälsningar Stigge

9 kommentarer:

 1. Jag har spelat väldig mycket våldsamma tvspel, och min åsikt är att om man blir så pass påverkad av ett spel, att man vill gå ut och skjuta folk, så är det något som inte stämmer i huvudet från början. Förut var det böcker, sen film och nu tvspelen som får kritiken.

  /Felicia

  SvaraRadera
 2. Absolut,alla dessa sjuka dataspel,och Tv spel.Hur
  funtade är de personer som kommer på att göra
  våldsspelen skulle,TOTAL FÖRBJUDAS.
  Mvh:Mio

  SvaraRadera
 3. Jag läste en rolig kommentar på internet om detta:

  "Så mkt komediserier som visas borde det vara mycket mer humor i våra liv" (ngt sånt)

  Jag har spelat väldigt mkt i hela mitt liv (fr 7 år till nutid, och kommer inte sluta än, är 29 nu) och jag är inte minsta våldsam. Jag tror som Felicia att det är ngt som inte stämmer i huvudet från början isf.. ungefär som sådana som tränar karate eller kampsport, passar en fel men gör vissa som redan är våldsamma bättre på att slåss

  SvaraRadera
 4. Michis rättar till kommentar29 juli 2011 17:52

  passar en del, inte en fel*

  SvaraRadera
 5. Håller med Felicia!

  SvaraRadera
 6. Det svåra är väl hur gör man med dessa msk som det är "fel i huvudet på"? Om de påverkas så negativt av spel, hur ska vi finna och hjälpa dem? Vi släpper inte vilken reklam som helst, utan de ska granskas, liksom filmer etc. Men spel, finns det några regler eller begränsningar där? Jag kan överhuvudtaget inte se syftet med att släppa så vansinnigt våldsamma spel!! De borde inte finnas!!

  SvaraRadera
 7. Hej. Tack för era kommentarer. Som jag skrev så är jag kanske inte mannen att bedömma vad som är bra eller dåligt. Många tål säkert mycket våld utan att skadas, men jag hävdar ändå att de grövsta våldstvspelen borde förbjudas, då undersökningen jag åberopade vsade att det kan påverka vissa människor.
  hälsningar Stigge

  SvaraRadera
 8. Jag är kluven. Gillar inte censur och är övertygad om att de flesta klarar av att skilja på spel o verkllighet men det finns stollar o de kan nog fan få för sig saker o inspireras av riktigt våldsamma spel.

  SvaraRadera
 9. Hej, vill berätta att det faktiskt finns solskenshistorier i spel! Ett av spelen den massmördaren spelade spelar jag och 12 miljoner andra människor. Alltid är det något rötägg som ska sticka ut. Men min historia är att jag träffade min stora kärlek i det spelet (World of warcraft). Vi har varit tillsammans i tre år, inte bråkat på två år och ska nu ha barn. Jag har aldrig älskat en man så mycket! Jag tror inte det beror på spelet utan en bakomliggande sjukdom som den mannen gick lös på dessa ungdomar. För vilken grupp man än vänder sig till vare sig det är spelare, religösa, svenskar, danskar, norrmän, litauer, kineser osv så finns det alltid någon som sticker ut och förstör. Dessutom har jag fått många fina vänner i spelet som stöttar mig i alla livets trösklar. Ibland mer än mina sk riktiga vänner. Alla mynt har två sidor som man säger =)

  Kul att se en häftig senior som du blogga! =D

  SvaraRadera