söndag 3 juli 2011

VAD SKALL VI DRICKA TILL MATEN ?

Två goda viner, ett rött Baron de Ley, ett RIOJA vin med spanskt vemod men med inslag av kastanjetter, ett vitt VICAR`s CHOICE( prästens val), alltså ett vin med kristna förtecken, efter ett glas ber man gärna om ett till. Från Nya ZEELAnd

Ett uppfriskand pärlande vitt tyskt vin HENKEL trocken,  påminner om en glad tysk Gretchen som dansar på en sommaräng i BAYERN

 Ett öl visserligen från Danmark, CLASSIC, men duger och är billigt


Ett härligt glas vatten med inslag av citron, som ni vet så tar citronsyra bort fläckar, så det passar bra att dricka då och då, det finns väl inte någon som är helt fläckfri. Det rensar upp!
Sist men inte minst mitt favoritrödvin SEN`ONORIO de LOS Llanos, skapligt pris 59:- med god eftersmak, alltid lika bra i alla sammanhang, såväl vardagar som till fest.
En liten historia om detta vin måste jag berätta: Vi ett tillfälle var jag på semester i Brösarp, där finns ju inget systembolag. Man beställer vad man skall ha hos ICA-handlaren, så hämtar man nästa dag. Jag nämde namnet på vinet och även dess nummer i katalogen. Efter en stund frågade han hur jag stavade mitt namn, SENORIO etc. Han trodde jag var en spansk baron av något slag, tjurfäktare kanske.

5 kommentarer:

 1. Matador och Magnat, det låter rätt lika!

  SvaraRadera
 2. Vilka roliga vintips! Du är bättre än Fritiofsson i fyran.

  SvaraRadera
 3. Det märks tydligt att du har en vurm för viner. I Ikea-land dricker vi däremot bara Lingondricka.

  SvaraRadera
 4. En annan god sommardryck är hemmalaved Ginger Ale.
  Koka upp färskingefära med socker.
  Blanda med citronsaft och ramlösa.

  SvaraRadera
 5. Mitt bästa tips för en god drink en härlig sommardag är pepsimax- det går alltid ner och innehåller inga som helst kalorier! Fast man kanske skulle ta och testa det där Vicars Choice för att få tillbaka tron..

  SvaraRadera