söndag 7 augusti 2011

När regnet kommer....

Hej. På bilden ser ni monsunregn i Indien, jag har inte själv upplevt det, men min son som har bott i Indien i 4 år kan berätta. När de anlände till Indien för att bosätta sig där bodde de första veckan på ett s.k. gästhus. Första morgonen han steg upp och satte fötterna i golvet var där c:a 2 dm vatten. Det kan man kalla ett uppfriskande fotbad. Monsunen härjade som värst, så tidpunkten att anlända till Indien var inte den bästa.
Vi har ju också haft ett monsunregn här i Skåne under juli månad och det fortsätter, i natt fick vi 27 mm i Malmö. Det värsta var dock Köpenhamn som totalt översvämmade för en tid sedan. Så nog har vi fått en del vatten uppifrån. När jag var ung  gick det ofta engelska filmer med indisk handling, bl.a gick det en film som hette " när regnet kommer" och den handlade just om monsunregn och vi skämtade när vi skulle gå på den filmen, " undvik stråken( första bänkraden,den var ju billigast), du kommer att bli dyblöt!!
Nu ljusnar det faktiskt i kanten, hälsningar Stigge

4 kommentarer:

 1. Jag har faktiskt varit i Indien i en monsumperiod. Det var härligt!

  SvaraRadera
 2. Apropå Köpenhamnsregnet så träffade jag en danska idag vars dotter bor i Köpenhamn. Dottern hade sett massor av råttor som spolats ut ur kloakerna och flöt ovanpå vattnet. Inte några råttor, utan MASSOR av råttor. Möss är ju en sak men.....Det var tydligen riktigt vidrigt. Här i Lund har bussarna haft lite svårt att ta sig fram då vägarna stått ett par dm helt under vatten ibland.

  Kram på dig!

  SvaraRadera
 3. Du förnekr dig aldrig, Stigge. Det ljusnar alltid i kanten i din värld. Härligt med positiva människor.

  SvaraRadera
 4. Bornholm har været ganske regnfyldt nu i sommer/ Krølle Bølle

  SvaraRadera