måndag 22 augusti 2011

Nu skall vi gå på restaurang oftare.

Hej. Nu skall vi ut och svira, äta gott, det skall bli billigare enligt Reinfeldt. Hans allians har nu tänkt om i den nu rådande krisen och den  enda reformen som vi har råd med är sänkt retaurangsmoms. Kanske blir det några fler jobb till ungdomar, men det är ofta de som utnyttjas av arbetsgivare i restaurangbranchen. Och jag tror inte heller att maten blir billigare när vi går ut och äter, utan vinsten hamnar ofta hos restauratören. Vi får väl se. Tänk också på att drycker inte ingår i den sänkta momsen, så det blir att dricka vanligt vatten.
En liten momshistoria: Jag har en god vän som ofta köpte fisk av en fiskare på semesterorten. Så en dag när min vän skulle betala för fisken så kom det så sakta: och så var det den här momsen och tog fram en räknedosa och lade på 10 %. Det var hans lilla sätt att tjäna några extra kronor.
hälsningar Stigge

1 kommentar:

  1. Glömmer inte gumman i kroatiska Split som lurade på oss ett riktigt ruffigt rum för 500 spänn, varpå hon krävde "turistmoms" på 20 procent och sedan väckte oss klockan sju morgonen därpå för att nästa gäster skulle syna rummet. Momsen räckte bara till det klockslaget! Där kände man sig moms-utnyttjad.

    SvaraRadera