måndag 1 augusti 2011

Huliganer är inte välkomna


S
Hej Så hände det igen, som absolut inte får hända. Huliganer fördärvade stämningen och matchen, som var igång med bra spel och t.o.m ett mål för MFF. Lovande upptakt som snabbt förbyttes i besvikelse över huliganernas smällande med knallskott. Svårt att förstå och vad man skall göra för att få slut på eländet, därom tvista nu de lärde. Förr i tiden i min ungdom var det också mycket folk på matcherna, på gamla idrottsplatsen var det fullt och trångt. Visst bråkades det bland publiken men det var aldrig hotfullt.
Vakterna var ofta kraftiga killar, brottare,boxare m.flera, starka och inte sena att lyfta ut misshagliga.
På den tiden fanns det också 2 stöddiga poliser, som inte var sena att gripa in där det behövdes. De ingav respekt, folk vågade helt inte bråka, men det var då för länge sedan.
Vi ungdomar satt då runt själva planen och hade verkligen närkontakt med spelarna.
Jag kan inte låta bli att återupprepa Jacques Werups klassiska replik till sin kompis som hade en konstig rock på sig, de var på väg in till en MFF-match, Han sa: " gå po match i en sån rockadjävel". Inte tog han illa upp för det
Vi ses kanske på nästa match. hälsningar Stigge

3 kommentarer:

  1. Nu skiter vi i alla huliganer! Imorgon ska MFF spöa Glasgow Rangers på plan istället. Heja di blåe!!!!

    SvaraRadera
  2. Jag är en stor fotbollsfan men ett sådant beteende kommer jag aldrig förstå eller acceptera. Hur ska man tordas ta med sina barn till en sådan tillställning? Fotboll ska ju vara en familjefest!

    SvaraRadera
  3. Promenerande poliser, ja, det ser man inte numera. När jag var liten neg jag för polisen som patrullerade på trottoarerna i den lilla småstaden. Häpp!

    SvaraRadera