tisdag 18 oktober 2011

Det är dyrt att gå till tandläkaren

Hej.  Läste härförleden i tidningen att det skall bli ännu dyrare att gå till tandläkaren. Det gällde att jämföra priser mellan tandläkarna. Ett tips är att kolla om de tillämpar ROT-avdrag, observera inte ROT-uttag. Och de som heter RUT kan också prova med RUT-avdrag. Men passa på nu under gällande regering, det ryktas att vid ett ev. regeringsskifte kommer dessa avdrag att slopas, risken är dock minimal.
Lycka till!
hälsningar Stigge

5 kommentarer:

 1. Rot-uttag! Den var bra Stigge!

  SvaraRadera
 2. Vid ett eventuellt regeringsskifte kan du nog testa med alla slags avdrag och bidrag och bortförklara dig med att du inte kände till reglerna.

  SvaraRadera
 3. Ja, om det blir regeringsskifte kan du ju t o m dra av kostnaderna för frugans tandvård...på din räkning.... eller? Hur var det nu?
  Kulbo

  SvaraRadera
 4. Hejsan Stigge
  En hälsning från Filippinerna.
  Det är tydligt att du är interesserad av att resa, och av att samla mynt.
  Ta mynten och res hit, eller åtminstonne till Thailand, det är halvvägs hit. Väl ditkommen går du till tandläkaren o fixar ALLT som behövs åtgärdas.Det kostar inte skjortan, här. och standarden på tandvården är hög. Med all sannolikhet har du resan betald, skön semester, nya tänder och mynt kvar vid hemresan. Jag var på resa i Thailand, klöv en framtand när jag bet i en vindruvskärna. Jaha det här var ju muntert tänkte jag. Kan man gå till veterinärerna till tandläkare som de har här tänkte jag. Jag fick en tid hos en välrenomerad tandläkare gick dit på darrande ben, jaha det här var värre sa han efter att ha tittat i munen.Jag är inte så insatt i rotfyllningar men jag har en kolega som är specialist. jag ringer honom. Ja gör det tänkte jag och såg tusenlapparna flaxa ut genom fönstret, men jag hade ju ont så det fanns inget at be för. Dagen efter dök specialisten upp.Ja en rotfyllning tar ett par tre dar i anspråk, återbesök o så där.Ja det här var ju muntert tänkte jag som måste vara i Manilla tre dar senare och det talade jag om för honom. Oj då sa hanmen då gör vi så här, jag gör grundjobbet här, sedan skriver jag ett brev till tandläkaren i Manilla, så att han vet vad som behövs göras.

  Jag kortar av det här.Jag fick ett förstklassigt jobb utfört i båda dessa i våra ögon sett, u-länder. total kostnad för behandling, rotfyllning,och material. ca 450 svenska riksdaler. Och du, när du ändå är här,kom in om till mej och ta en kall öl. Sedan går vi och fixar en ny garderob åt dej oxå. 1000 svenska räcker till en hel ekipering, bara inte vinterkläder, här skiner solan alltid.
  Tack för en trevlig blogg, Som du ser, läses den över hela klotet
  mvh
  kai

  SvaraRadera
 5. Hej Kai i Filipinnerna. Du verkar ha trevligt och har små utgifter, Jag kommer kanske och dricker en öl hos dig . Jag var hos tandläkare häromdagen, det blev faktiskt ganska billigt, men det var bara en undersökning. Lev väl i värmen, tack för din trevliga komentar. Hälsningar Stigge

  SvaraRadera