lördag 29 oktober 2011

Nog var bilarna snyggare förr ?

Hej. Här har ni en snygg bil enligt min smak. Rena linjer utan en massa påhäng. Idag ser man alltför många bilar med en massa krusiduller, senast har de börjat med nån sorts julgransbelysning runt lyktorna,
jag tror det var ovan avbildade märke som började, det har nu följts av andra märke, så nog blir man påmind om den kommande julen. Vad tycker ni ?
Jag cyklar mycket och har lagt märke till att de bilister som inte stannar vid övergångsställe för cyklar  alltför ofta  är kvinnliga bilförare, konstigt tycker jag. Kvinnor är ju annars förnuftigare och tänker mer på sina medmänniskor. Visserligen är det inte straffbart, men det är inte så trevligt att bli ihjälkörd.
Jag fortsätter min granskning.
hälsningar Stigge

4 kommentarer:

 1. När jag var raggarbrud på 60-talet klädde raggarna sina bilar som julgranar, spinnare på hjulkapslarna, tofs i radioantennen och massor med extra strålkastare både bak och fram och på taket. Bra var att förr kunde man lätt se skillnad på bilmärkena. Så kul vi barn hade under bilfärderna, då vi roade oss med att gissa mötande bilars märken. Amma! (Amason), Kapten! (Opel Kapitän) :-)
  Intressant iakttagelse du gjort ang kvinnliga bilförare. Jag har en annan: i vissa stadsdelar stannar bilister sällan för cyklister eller gångare. I andra gör dom. ;-)

  SvaraRadera
 2. Bilister har ingen skyldighet att stanna för cyklister (endast vi de övergångsställen som är markerade med blå färg på gatan) men måste naturligtvis stanna för gångtrafikanter! Så är det! Jag har frågat polisen!
  Kvinnorna är alltså pålästa och laglydiga!
  En bil är ett fortskaffningsmedel och inget annat! Det löjligaste som finns är gubbar i sportbilar och bilar,som kostar lika mycket som ett hus! Tror dom att dom blir mer attraktiva?

  SvaraRadera
 3. Har själv haft Audi i många år.Men tycker att
  bilarna är snyggare nu.En del cyklister tittar
  sig inte för i trafiken,och många nu i mörkret
  har mycket dålig belysning.
  Mvh:Mio

  SvaraRadera
 4. Inte bara bilarna var snyggare förr. Det var vi också...

  SvaraRadera