torsdag 15 september 2011

JORDEN VI ÄRVDE

Det är en tuff värld vi lever i, somliga har det bra, andra har det för djävligt, kanske de allra flesta. Jag brukar inte ha några politiska kommentarer, men ett par saker på senaste tiden har upprört mig en del.
Det första är den behandling som de barnhemsbarn fick när det meddelades att den ersättning på c:a 250.000:- per barn skulle utebli och istället skulle det ordnas en cerenomi där en ursäkt skulle framföras!!!  Nu backade regeringen som tur var och det är troligt att det blir ett nytt beslut. Skamligt att trycka ner behövande på detta sätt.
En annan situation där framför allt vår utrikesminister är inblandad är den där en svensk medborgare är fängslad i ERITRA sedan 10 år. Det är tyst, mycket tyst från regeringshåll. Dessutom sitter ytterligare 2 journalister fängslade i Etiopien, anklagade för terrorism. De var enligt uppgift där för att undersöka oljekoncernen Lundins roll i ömråden där regeringen utsatt lokalbefolkningen för systematiska övergrepp.
Lundin har haft affärsintressen också i Eritrea. Sveriges utrikesminister har haft betydande intressen i LUNDIN-koncernen. Att det är den annars så snackesaliga utrkesministern föredrar tystnad i just dessa fall väcker oroande frågor. Dessa senaste meningar är citerade från en artikel i Sydsvenskan och Dagens nyheter.
Detta med olja leder mig till Uppdrag granskning häromdagen där den okände miljardären Thörnquist presenterades av Jakob Wallenberg som den nya sponsoren till Americas Cup, lekstugan för miljonärer.
Han lär sponsra tävlingen med 1 miljard kronor!!! En journalist intervjuade honom, men fick inte ut så mycket, han slingrade sig men vi fick reda på att han handlade med rysk olja, hade en rysk kompanjon och ett flott kontor i Geneve. En rysk kvinna, politiker på kommunal nivå i S:t Petersburg berättade om dessa oligarker som tog hand om det forna Sovjetunionens rikedomar,bl.a då oljan., de tog allt och Rysslands invånare fick ingen del i dessa oerhörda rikedomar. Politiker finns med bland dem som berikar sig, många av dem på högsta nivå. Snacka om korruption.
När jag var barn och bodde på landet tömdes latrintunnorna av en man som hette Thörnguist, namnen tömmer Ryssland på olja. Samma skit-jobb !
hälsningar Stigge

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar