tisdag 27 september 2011

PENGANÖD ?

Hej. I dessa tider när pengarna inte räcker till måste man vara uppfinningsrik. Ett sätt som jag har praktiserat de senaste åren är följande: När jag är ute och handlar blir det ofta 5:or eller 10:or i börsen eller fickan. Dessa slantar lägger jag i 2 burkar och tömmer dem efter c:a 1 år. Man blir förvånad över hur mycket det kan bli. Första gången blev det en resa  till Berlin och nu blir det nog en resa till Paris. Det är inte dåligt eller hur? Prova och gör detsamma, man märker ju inte precis att det försvinner pengar från plånboken.
På bilden ovan ser ni min skörd av 5:or och 10:or efter ett drygt år.
Ni skall nu få en uppgift: gissa hur mycket pengar det är i mynthögen? Ett litet pris blir det för den som kommer närmast.

hälsningar Stigge

8 kommentarer:

 1. Hej Stigge! Bra sparat =) Jag har inte alls lika mycket i min spargris, trots att jag har samma teknik. Gissar att det är 4255 kr?!
  //Julia

  SvaraRadera
 2. Vi gissar på 3.845 kronor!
  Pinglan

  SvaraRadera
 3. Hej jag tror det är 15,000 Kr :)

  SvaraRadera
 4. Jag tippat 7435. Det låter som en rund o fin summa.

  SvaraRadera
 5. Innan jag överhuvudtaget gissar på summan vill jag veta vad det är för vinst.

  SvaraRadera
 6. Jag gissar på 5:000:-
  Mvh:Mio

  SvaraRadera
 7. Jag gissar på 6,250 kronor!

  SvaraRadera
 8. jag har också en sparbössa som jag gör likadant med, dock sätter jag in dem på banken när den är full och då brukar det inte bli lika mycket som du har, men det hjälper till i slutet av nån månad när man har det lite kärvt. jag gissar på 5350 :D

  SvaraRadera