tisdag 29 mars 2011

Vintips


Hej. Vin är ju gott i måttliga mängder, vi har ju massor av viner av god kvalitet till relativt billiga priser. Många är de vintips som haglar över oss från tidningar, radio och TV, för att inte tala om hur de beskrives, läs den här:
2009 Bolgarello rosso Sangiovese, 75 kr. 5 ryttare i SDS. Toscana, sympatiskt leende och lätt fatpräglad  Sanggiovese med bra skelett! och krydda av vanilj och mellanmörk choklad. Ungt och charmigt.
Jag trodde nästan att det var ett dött vin men det var rött.

Själv föredrar jag f.n portugiska röda viner, tidigare var jag stor diggare av kraftiga dalmatiska viner efter en resa till Jugoslavien. Jag gick och tjatade rätt mycket om detta så familjen blev tje till slut.

Alla gillar ju inte viner, ex. när vi bodde på Österlen hade vi anlitat en trädgårdsmästare, som vi bjöd på middag en dag. Jag bjöd på gott rött vin, men efter en klunk sa han: Jag trodde inte det var barnkalas, har ni inte något starkare?

hälsningar Stigge

3 kommentarer:

 1. Får jg passa på att höja ett varningens finger för indiska Sula-viner. vad ni än gör, avstå! Indierna är superba kockar men vet inte hur man gör vin. och dyrt åär det också, till skillnad från allt annat i Indien. Till barnkalas föredrar jag annars flädersaft.

  SvaraRadera
 2. "Jag trodde nästan att det var ett dött vin men det var rött."

  Hahah den absolut klockrenaste kommentaren jag har läst på länge!

  SvaraRadera
 3. Du är kul du Stigge. Och mogen som en vällagrad Bourgogne med mycket kropp ovanpå sitt skelett.

  SvaraRadera